Υπεριδρωσία
Θεραπεία Υπεριδρωσίας

Υπεριδρωσία

Υπεριδρωσία ονομάζουμε την γενικευμένη ή εστιακά εμφανιζόμενη υπερβολική έκκριση ιδρώτα από τους εκκρινείς ιδρωτοποιούς αδένες και είναι μια κατάσταση παθολογική.

Αυτή δεν σχετίζεται με την έντονη άσκηση, την έκθεση στον ήλιο και τις αλλαγές της θερμοκρασίας και είναι πιθανό να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην κοινωνική ζωή ή τις καθημερινές δραστηριότητες του ατόμου.

Η υπεριδρωσία χωρίζεται σε δύο τύπους, την πρωτοπαθή (ιδιοπαθή εστιακή) και τη δευτεροπαθή (γενικευμένη).

Η πρωτοπαθής εστιακή υπεριδρωσία περιγράφεται ως ιδιοπαθής, κυρίως συμμετρική, διαταραχή και είναι εντοπισμένη στις παλάμες, πέλματα και τη μασχαλιαία χώρα.  

Η δευτερογενής γενικευμένη υπεριδρωσία εμφανίζεται στο πλαίσιο υποκείμενων ασθενειών (όπως ενδοκρινολογικές και νευρολογικές παθήσεις, παχυσαρκία, νεοπλασίες) αλλά και ως παρενέργεια από τη λήψη ορισμένων φαρμάκων.

Αντιμετώπιση πρωτοπαθούς υπεριδρωσίας

Μια σύγχρονη και αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς υπεριδρωσίας είναι η ενδοδερμική έγχυση βοτουλινικής τοξίνης (ΒΤΧ) στην περιοχή όπου εμφανίζεται το πρόβλημα.

Η μέθοδος εμφανίζει εξαιρετικά αποτελέσματα, είναι καλά ανεκτή και ασφαλής και έχει μέση διάρκεια που κυμαίνεται από 5-6 μήνες, σε κάποιες περιπτώσεις ασθενών παρατηρούνται όμως και μεγαλύτερες περίοδοι ανιδρωσίας. Τα αποτελέσματα είναι ορατά λίγες ημέρες μετά τη θεραπεία.

Ενημερωθείτε άμεσα από τους ειδικούς για την αντιμετώπιση του προβλήματος σας!

 


.

active block 300x300px

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.