Spring makeover: Τι μπορούμε να κάνουμε για σύσφιξη στο σώμα και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Spring makeover: Τι μπορούμε να κάνουμε για σύσφιξη στο σώμα και την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Η άνοιξη είναι συνυφασμένη με την αναγέννηση και την αλλαγή στη διάθεση και την ψυχολογία μας! Αυτό που θέλουμε είναι ανανεωμένη εμφάνιση και στα Δερματολογικά Κέντρα City Med μπορούμε να βρούμε ολοκληρωμένες προτάσεις, ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες, την ζωή και το budget μας.

Renova & RF

Πρόκειται για τον πλέον πρωτοποριακό εξοπλισμό με πολλαπλές επιλογές, οι οποίες ακολουθώντας ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο, προσαρμόζονται στις ανάγκες του ασθενούς. Διαθέτουν την επιλογή των ραδιοσυχνοτήτων, οι οποίες προκαλούν την διέγερση των ινοβλαστών, και κατά συνέπεια του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Ένα άλλο προτέρημα των συγκεκριμένων μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας και υψηλής αποδοτικότητας είναι οι υπέρηχοι οι οποίοι χρησιμοποιούνται στοχευμένα σε περιοχές όπου μπορεί να υπάρχει έντονο λίπος και κατακράτηση. Με τις σύγχρονες αυτές πλατφόρμες μπορούμε να παρέχουμε έντονο αποτέλεσμα σύσφιξης, στοχευμένη αντιμετώπιση του τοπικού λίπους και ανανέωση προσαρμοσμένη στην κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Ο πιο αποτελεσματικός συνδυασμός είναι τα μηχανήματα και οι μεσοθεραπείες σώματος που βελτιώνουν την μικροκυκλοφορία και την λεμφική παροχέτευση. Σε αυτά άλλωστε οφείλεται η δημιουργία της κυτταρίτιδας. Υπάρχουν λοιπόν ουσίες οι οποίες, σε συνδυασμό με μηχανήματα, μπορούν να βοηθήσουν τόσο στη βελτίωση της εμφάνισης της επιδερμίδας στο σώμα, όσο και στην απώλεια πόντων. Από τη μια πλευρά οι ραδιοσυχνότητες ανοίγουν τους διαύλους του κυττάρου, και αυτό κατά συνέπεια επιτρέπει στις ουσίες που εισάγουμε με τη μεσοθεραπεία, να φτάσουν στοχευμένα, σε μεγαλύτερο βάθος. Αυξάνουμε με απλά λόγια την διαπερατότητα με την βοήθεια των ραδιοσυχνοτήτων και έχουμε ένα ταχύτερο και πιο έντονο αποτέλεσμα.

Στα Δερματολογικά Κέντρα City Med υπάρχει ένα μεγάλο εύρος στις επιλογές μεσοθεραπειών, οι οποίες μπορούν να προσαρμοστούν, ώστε να προσφέρουν λιποδιάλυση σε σημεία όπου υπάρχει τοπικό πάχος.

Μεσοθεραπεία σώματος για κυτταρίτιδα

Η μεσοθεραπεία αποτελεί μια αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο ανάπλασης, θρέψης και ενυδάτωσης και για το σώμα, η οποία χαρίζει φυσικά αποτελέσματα, χωρίς να είναι επεμβατική. Τα υλικά, είτε λιποδιαλυτικά, είτε ουσίες που ευνοούν την μικροκυκλοφορία, την λεμφική αποσυμφόρηση και την σύσφιξη, εγχέονται μέσω μικρών ενέσεων στις προβληματικές περιοχές.

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται κυρίως στους μηρούς και τους γλουτούς, ωστόσο η εφαρμογή της ενδείκνυται και σε όποιο σημείο του σώματος παρατηρείται πρόβλημα κυτταρίτιδας ή συσσωρεύεται τοπικά λίπος. Ανάλογα με το πρόβλημα της πάσχουσας περιοχής και τις ανάγκες του ασθενούς, επιλέγεται ο συνδυασμός των προς έγχυση ουσιών, όπως αναφέρουν οι ειδικοί δερματολόγοι των City Med.

Οι θεραπείες και οι συνδυασμοί τους με μηχανήματα έχουν άμεσο και ορατό αποτέλεσμα από την πρώτη κιόλας συνεδρία, όμως απαιτούνται τουλάχιστον 4 συνεδρίες για μία άρτια προσέγγιση. Συνήθως απαιτούνται 6 με 8 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15 ημερών. Έπειτα από το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ενδέχεται να χρειαστεί να πραγματοποιηθούν 1-2 συνεδρίες τον χρόνο για συντήρηση του αποτελέσματος σε αραιότερα χρονικά διαστήματα.

Οι ειδικοί δερματολόγοι των City Med τονίζουν ότι η κυτταρίτιδα είναι μια κοινή πρόκληση για πολλούς ανθρώπους και εξηγούν ότι η σύσφιξη του δέρματος και η αντιμετώπισή της απαιτεί πολλαπλές προσεγγίσεις. Για αυτό συστήνουν την κατανάλωση άφθονου νερού και ελαφρύ περπάτημα σαν αποθεραπεία, μετά τη χρήση μεσοθεραπειών και ραδιοσυχνοτήτων στο σώμα, και μας δίνουν μερικές συμβουλές  και βήματα που μπορεί να βοηθήσουν στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας:

1. Υγιεινή διατροφή: Μια ισορροπημένη διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες χαμηλού λίπους και υδατάνθρακες μπορεί να συμβάλει στη μείωση της κυτταρίτιδας.

2. Ασκήσεις: Αερόβιες ασκήσεις, όπως περπάτημα, τρέξιμο, κολύμπι ή ποδηλασία, μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας, ενώ οι ασκήσεις δύναμης μπορούν να ενισχύσουν τους μύες και να βοηθήσουν στη σύσφιξη του δέρματος.

3. Υγεία και ενυδάτωση: Επίσης, είναι σημαντικό να πίνετε αρκετό νερό, προκειμένου να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές και ενυδατωμένο.

4. Μείωση του σωματικού λίπους: Η μείωση του συνολικού σωματικού λίπους μέσω διατροφής και άσκησης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

5. Κρέμες: Υπάρχουν διάφορες κρέμες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Μερικές από αυτές μπορεί να περιέχουν συστατικά, όπως καφεΐνη, ρετινόλη, λεκιθίνη και αντιοξειδωτικά. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά τους είναι συχνά διαφορετική για κάθε άτομο.

6. Επαγγελματικές θεραπείες: Ορισμένες επαγγελματικές θεραπείες, όπως η λιποαναρρόφηση, οι ραδιοσυχνότητες και η μεσοθεραπεία, μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, αλλά αυτές οι θεραπείες συνήθως πρέπει να επαναλαμβάνονται για να διατηρήσουν τα αποτελέσματα.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η κυτταρίτιδα είναι μια φυσιολογική διαδικασία που επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής προδιάθεσης. Οι αλλαγές στη διατροφή, οι ασκήσεις και οι θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωσή της, αλλά μπορεί να μην εξαφανίσουν πλήρως την κυτταρίτιδα.

Στα σύγχρονα δερματολογικά κέντρα City Med του Ομίλου Affidea, εξοπλισμένα με μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας, προσφέρεται ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων και δοκιμασμένων τεχνικών, οι οποίες εγγυώνται, με απόλυτη ασφάλεια, άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Οι εξειδικευμένοι δερματολόγοι αναλαμβάνουν με τις πλέον διαδεδομένες μεθόδους να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες για την υγεία του δέρματος, σε πρόσωπο και σώμα.

Επισκεφθείτε την σελίδα των City Med και ακολουθήστε τα City Med σε Instagram και Facebook για να παραμένετε πάντα ενημερωμένοι και ανανεωμένοι.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed