Γυρίστε πίσω το χρόνο με ενέσιμη μεσοθεραπεία!

Γυρίστε πίσω το χρόνο με ενέσιμη μεσοθεραπεία!

Η μεσοθεραπεία είναι μια απλή διαδικασία κατά την οποία χρησιμοποιούνται ενέσεις διαφόρων ουσιών για την αναζωογόνηση και την σύσφιξη του δέρματος. Ανάλογα με τη θεραπεία που θέλουμε να κάνουμε, εφαρμόζουμε και την κατάλληλη ουσία.

Τι είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία και πώς λειτουργεί;

Για να μειώσουμε την εμφάνιση των ρυτίδων του προσώπου χρησιμοποιούμε την ουσία  botulinum toxin (βουτολινική τοξίνη . Με τη βοήθεια πολύ μικρών βελόνων εγχύουμε στις προβληματικές περιοχές του προσώπου και συγκεκριμένα στους μύες που είναι υπεύθυνοι για την δημιουργία ρυτίδων. Με τον τρόπο αυτό, σταματάνε πλέον να γίνονται συσπάσεις στους μύες με αποτέλεσμα οι ρυτίδες να χαλαρώνουν σε αυτά τα σημεία. Με άλλα λόγια η ενέσιμη μεσοθεραπεία παραλύει τους μύες τοπικά, μπλοκάροντας τα σήματα από τα νεύρα προς αυτούς.

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί;

Εφαρμόζεται κυρίως σε περιοχές του άνω μέρους του προσώπου, όπως:

- Μέτωπο, στις οριζόντιες ρυτίδες του μετώπου
- Μεσόφρυο, δηλαδή στην περιοχή του τριγώνου ανάμεσα στα φρύδια
- Πόδι της χήνας, στις ρυτίδες που ξεκινούν από την γωνία του ματιού και οδηγούνται  προς τους κροτάφους.

Πόσο διαρκεί μια συνεδρία; Είναι επώδυνο;

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 10 λεπτά και δεν προκαλείται καθόλου πόνος. Το μόνο που αισθάνεται ο ασθενής είναι μια μικρή στιγμιαία ενόχληση όταν οι λεπτές βελόνες εισάγονται στο δέρμα του.

Πότε εμφανίζονται τα αποτελέσματα και πόσο θα διαρκέσουν

Τα αποτελέσματα γίνονται εμφανή μετά από 4-10 ημέρες και διαρκούν περίπου 4-6 μήνες. Καθώς η δράση και η κινητικότητα των μυών επιστρέφει ξανά αργά, οι γραμμές και οι ρυτίδες αρχίζουν να επανεμφανίζονται και πρέπει να αντιμετωπιστούν πάλι. Χρειάζονται συνεπώς ,επαναληπτικές συνεδρίες ανά 6 μήνες.

Τι πρέπει να προσέξω πριν και μετά την ενέσιμη μεσοθεραπεία;

Πριν τη θεραπεία, είναι απαραίτητο το πρόσωπο να είναι καθαρό και να μην έχει ίχνη από μακιγιάζ. Μετά τη θεραπεία, μπορείτε με λίγη προσοχή να επιστρέψετε κανονικά στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Για όσο χρονικό διάστημα σας υποδείξει ο γιατρός, θα πρέπει να μην τρίβετε το πρόσωπο σας στα σημεία που εφαρμόστηκε, να αποφεύγετε το ζεστό νερό και την ηλιοθεραπεία στο πρόσωπο.

Σε ποια ηλικία μπορώ να ξεκινήσω;

Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει μια γυναίκα την θεραπεία εξαρτάται από την ίδια και τις ανάγκες της επιδερμίδας του προσώπου της. Συνήθως ξεκινά μια τέτοια εφαρμογή στην ηλικία των 30-35 ετών, όταν αρχίζουν να εμφανίζονται οι πρώτες λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Παρ’ όλα αυτά μπορούν να ξεκινήσουν προληπτικά  και γυναίκες κάτω των 30 ετών που επιθυμούν να μειώσουν την εμφάνιση έντονων ρυτίδων στο μέλλον.

Έχει παρενέργειες; Σε ποιες περιπτώσεις αντενδύκνειται;

Οι παρενέργειες είναι προσωρινές. Το πιο συνηθισμένο φαινόμενο που μπορεί να παρατηρήσετε είναι μερικοί μώλωπες στις περιοχές που εφαρμόστηκαν οι ενέσεις. Δεν είναι όμως κάτι ανησυχητικό, καθώς σταδιακά θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία αντενδύκνειται σε εγκύους, σε όσες θηλάζουν και σε όσους έχουν σοβαρές νευρολογικές και μυϊκές παθήσεις.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

 


.

active block 300x300px

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.