Αποκτήστε ξανά λείο και λαμπερό δέρμα χωρίς ραγάδες!
Ραγάδες

Αποκτήστε ξανά λείο και λαμπερό δέρμα χωρίς ραγάδες!

Τι είναι οι ραγάδες;

Οι ραγάδες εμφανίζονται συνήθως ως ζώνες παράλληλων γραμμών στο δέρμα. Αυτές οι γραμμές έχουν διαφορετικό χρώμα και υφή από το κανονικό δέρμα  και κυμαίνονται από μωβ και έντονο ροζ έως ανοιχτό γκρι. Όταν αγγίζετε τις ραγάδες με τα δάχτυλά σας, μπορεί να αισθανθείτε μια ελαφριά κορυφογραμμή ή εσοχή στο δέρμα σας.  Οι ραγάδες μπορούν να εμφανιστούν σχεδόν οπουδήποτε, αλλά είναι πιο συχνές στο στομάχι, το στήθος, τους άνω βραχίονες, τους μηρούς και τους γλουτούς.

Από τι προκαλούνται οι ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι αποτέλεσμα του τεντώματος του δέρματος και της αύξησης της κορτιζόνης στον οργανισμό. Η κορτιζόνη είναι μια ορμόνη που παράγεται φυσικά από τα επινεφρίδια. Ωστόσο, η υπερβολική ποσότητα αυτής της ορμόνης μπορεί να κάνει το δέρμα σας να χάσει την ελαστικότητά του.

Οι ραγάδες είναι συχνές σε ορισμένες περιπτώσεις όπως:

  • Εγκυμοσύνη. Πολλές γυναίκες εμφανίζουν ραγάδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς το δέρμα τεντώνεται με πολλούς τρόπους για να δημιουργηθεί χώρος για το αναπτυσσόμενο μωρό. Αυτό το συνεχές τράβηγμα και τέντωμα μπορεί να προκαλέσει ραγάδες στην κοιλιά.
  • Αυξομείωση βάρους. Οι ραγάδες εμφανίζονται μερικές φορές όταν χάνετε η βάζετε βάρος απότομα. Οι έφηβοι μπορεί επίσης να παρατηρήσουν ραγάδες μετά από μια ξαφνική αύξηση της ανάπτυξης.
  • Φαρμακευτικές αγωγές. Κορτικοστεροειδείς κρέμες, λοσιόν και χάπια μπορούν να προκαλέσουν ραγάδες μειώνοντας την ελαστικότητα του δέρματος.
  • Κακή διατροφή. Η έλλειψη σημαντικών βιταμινών και η αφυδάτωση μπορούν να επηρεάσουν σε πολυ μεγάλο βαθμό την όψη του δέρματος και να προκαλέσουν την εμφάνιση ραγάδων

Πως αντιμετωπίζονται οι ραγάδες;

Οι ραγάδες συχνά εξασθενίζουν με το χρόνο. Υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των ραγάδων, είναι με την χρήση Laser Fractional CO2, σε συνδυασμό με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP.

To Fractional Laser προκαλεί μικρούς υποδερμικούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα την παραγωγή νέου κολλαγόνου και νέας ελαστίνης. Με το πέρασμα των ημερών και καθ όλη την περίοδο επούλωσης των τραυμάτων, η επιδερμίδα αναγεννάται και αντικαθίσταται από νέο και υγιές δέρμα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι ακτίνες φωτός του λέιζερ χρησιμοποιούνται σε συμπυκνωμένες ποσότητες για να ενθαρρύνουν τη νέα ανάπτυξη του δέρματος.

Η αντιμετώπιση των ραγάδων με την αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP), επιτυγχάνεται μέσω της ενεργοποίησης των βλαστοκυττάρων. Με την λήψη (PRP), η οποία γίνεται με μια απλή αιμοληψία, διαχωρίζονται οι αυξητικοί παράγοντες που υπάρχουν στα δικά μας αιμοπετάλια. Στην ουσία πρόκειται για πρωτεΐνες με έντονες επανορθωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες. Έτσι αποκαθιστούν την υφή και την όψη των ραγάδων. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και ακόμα πιο αποτελεσματικά ,όταν συνδυάζονται με το Fractional Laser CO2

Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης των ραγάδων είναι με ειδικά Roller δερμοαπόξεσης σε συνδυασμό με ειδικά ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα, είτε με την έγχυση του προαναφερόμενου πλάσματος της αυτόλογης μεσοθεραπείας, είτε ενέσιμα στις προβληματικές περιοχές. Με τη συγκεκριμένη διαδικασία οι ραγάδες συρρικνώνονται και επιτυγχάνεται μια πιο υγιής και λαμπερή επιδερμίδα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Οι συνεδρίες που απαιτούνται εξαρτώνται άμεσα από το χρώμα και την παλαιότητα των υφιστάμενων ραγάδων. Όσο πιο “νέα ” είναι η ραγάδα στο σώμα μας (ερυθρό/μωβ χρώμα) τόσο πιο εύκολα θεραπεύεται. Χρειάζονται περίπου 3 με 6 συνεδρίες για να εξαφανιστούν εντελώς. Αν οι ραγάδες είναι ανοιχτόχρωμο ροζ και λευκό τότε χρειάζονται περισσότερο χρόνο αποθεραπείας.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

 

 


.

Κλείστε την Online ενημέρωσή σας από τους γιατρούς μας!

day planner 828611 1920

 

active block 300x300px

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.