Ραβδώσεις (Ραγάδες)

Θεραπεία ραγάδων

Οι ραγάδες είναι ένα σύνηθες αισθητικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί ολόκληρο τον πληθυσμό, τόσο τον γυναικείο όσο και τον ανδρικό. Το δέρμα μοιάζει να «ανοίγει» δημιουργώντας λευκές και ρόζ αντιαισθητικές γραμμές. Ο όρος αναφέρεται σε ραβδώσεις - γραμμώσεις που προκύπτουν συνήθως από μεταβολές στην ινσουλίνη, το κολλαγόνο και την ελαστίνη της εξωκυττάριας θεμέλιας ουσίας, προκαλώντας εμφανείς ζημιές στις ελαστικές ίνες.

Με απλά λόγια, το δέρμα ατροφεί και αρχίζει να σχηματίζεται μια ήπια ρυτιδωμένη επιφάνεια λευκής (συνήθως) απόχρωσης. Οι ραγάδες συναντώνται κατά κανόνα σε εγκύους και σε άτομα που παρουσιάζουν απότομες μεταβολές στο σωματικό τους βάρος. Σύνηθες φαινόμενο αποτελεί η εμφάνιση ραγάδων στην περίοδο της εφηβείας, εξαιτίας της απότομης σωματικής ανάπτυξης. Οι περιοχές του σώματος που είναι ιδιαίτερα ευάλωτες στην εμφάνιση ραγάδων, είναι σημεία με συσσώρευση μεγάλης ποσότητας λίπους, όπως η κοιλιά, στήθος, βραχίονες, μασχάλες, πλάτη, έσω και έξω μηροί, γοφοί και γλουτοί.

Εμφανίζονται λόγω :

• Απότομων αυξομειώσεων βάρους και μυικής μάζας
• Γενετικών και ορμονικών λόγων
• Εγκυμοσύνης
• Κακής διατροφής με έλλειψη σημαντικών βιταμινών
• Μη ελαστικής επιδερμίδας
• Αφυδάτωσης

Mυστικά που προλαμβάνουν την εμφάνιση ραγάδων :

• Προσέξτε τη διατροφή σας και τις καταχρήσεις που μπορούν να σας προκαλέσουν σύντομες και απότομες αυξομειώσεις στο βάρος σας.
• Πίνετε αρκετό νερό την ημέρα για να ενυδατώνετε το σώμα σας.
• Αποφεύγεται το ζεστό μπάνιο
• Ενυδατώστε το δέρμα σας με ειδικές κρέμες

Πως αντιμετωπίζονται οι ραγάδες;

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης των ραγάδων, είναι με την χρήση Laser Fractional CO2, σε συνδυασμό με την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP.
To Fractional Laser προκαλεί μικρούς υποδερμικούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα την παραγωγή νέου κολλαγόνου και νέας ελαστίνης. Με το πέρασμα των ημερών και καθ όλη την περίοδο επούλωσης των τραυμάτων, η επιδερμίδα αναγεννάται και αντικαθίσταται από νέο και υγιές δέρμα.
Η αντιμετώπιση των ραγάδων με την αυτόλογη μεσοθεραπεία (PRP), επιτυγχάνεται εξαιτίας της ενεργοποίησης των βλαστοκυττάρων. Δηλαδή με την λήψη (PRP), η οποία γίνεται με μια απλή αιμοληψία, αποχωρίζουμε τους αυξητικούς παράγοντες που υπάρχουν στα δικά μας αιμοπετάλια. Αυτοί δεν είναι παρά πρωτεΐνες με έντονες επανορθωτικές και σημαντικά αναπλαστικές ιδιότητες. Έτσι αποκαθιστούν την υφή και την όψη των ραγάδων. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και φυσικά όταν συνδυάζονται με το Fractional Laser CO2, η επιτυχία της θεραπείας είναι αδιαπραγμάτευτη.
Ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης των ραγάδων είναι με ειδικά Roller δερμοαπόξεσης σε συνδυασμό με ειδικά ιατροφαρμακευτικά σκευάσματα, είτε με την έγχυση του προαναφερόμενου πλάσματος της αυτόλογης μεσοθεραπείας, είτε ενέσιμα στις προβληματικές περιοχές. Με τη συγκεκριμένη διαδικασία οι ραγάδες θα συρρικνωθούν και θα δημιουργηθεί μια πιο υγιής και λαμπερή επιδερμίδα.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Οι συνεδρίες που απαιτούνται εξαρτώνται άμεσα από το χρώμα και την παλαιότητα των υφιστάμενων ραγάδων. Όσο πιο “νέα ” είναι η ραγάδα στο σώμα μας (ερυθρό χρώμα) τόσο πιο εύκολα θεραπεύεται. Χρειάζονται περίπου 3 με 6 συνεδρίες για να εξαφανιστούν εντελώς. Αν οι ραγάδες είναι ανοιχτόχρωμο ροζ και λευκό τότε χρειάζονται περισσότερο χρόνο αποθεραπείας.

 

Θεραπεία Ραγάδων

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed