Γυναικομαστία / Διόρθωση ανδρικού μαστού | Athens City Med

Γυναικομαστία / Διόρθωση ανδρικού μαστού

Ο φυσιολογικός μαστός στον άνδρα χαρακτηρίζεται κυρίως από τη μυική ανάπτυξη και το λιπώδη ιστό, ενώ ο αδένας είναι υποπλαστικός, σε αντίθεση με τις γυναίκες.

Η υπερπλασία του ανδρικού μαστού (γνωστή και ως γυναικομαστία) μπορεί να οφείλεται σε επιπλέον ανάπτυξη και διόγκωση του αδένα πίσω από τη θηλή ή υπερβολική εναπόθεση λίπους στην περιοχή. Συνήθως εμφανίζεται κατά την εφηβεία στους νεαρούς άνδρες και η εικόνα επιδεινώνεται σε υπέρβαρα άτομα.

Η επέμβαση αποσκοπεί στη μείωση του μεγέθους του στήθους ανδρών που έχουν μεγαλύτερη του φυσιολογικού ή υπερβολική ανάπτυξη. Μπορεί να γίνει κοντά στο πέρας της εφηβείας ή σε μεταγενέστερη φάση.

Ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος εφαρμόζονται κατάλληλες τεχνικές λιποαναρρόφησης ή και εκτομής του αδένα εσωτερικά και σμίκρυνση της θηλής, εφόσον απαιτείται. Η διαδικασία μπορεί να γίνει υπό περιοχική ή γενική αναισθησία και συνήθως δεν απαιτείται νοσηλεία πέραν του 24ώρου.

Η επιστροφή στην εργασία γίνεται άμεσα σε 3-4 μέρες, αποφεύγοντας όμως την έντονη άσκηση. Συνήθως απαιτείται η χρήση ελαστικού επίδεσης για μερικές εβδομάδες, ενώ τα σημάδια είναι συνήθως ανεπαίσθητα στην περιοχή των θηλών. Ο άνδρας αποκτά άμεσα επίπεδο στήθος με διακριτικές θηλές που δεν προεξέχουν.

 

Κλείστε την Online ενημέρωσή σας από τους γιατρούς μας!

day planner 828611 1920

 

 

Πακέτα για νύφες

 

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας! Aθ. 210 - 7774737 Θες 2310 - 265 392

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.