Πώς να αποφύγετε το ηλιακό έγκαυμα

Πώς να αποφύγετε το ηλιακό έγκαυμα

Η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη, δηλαδή η τήρηση όλων των μέτρων ηλιοπροστασίας, με κυριότερο την αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο καθ' όλη τη διάρκεια του μεσημεριού.

Σε γενικές γραμμές, ο κανόνας είναι ότι το δέρμα θα πρέπει σταδιακά να εξοικειωθεί με την ηλιακή ακτινοβολία. Δέρμα που μαύρισε σταδιακά μπορεί να ανεχθεί την υπεριώδη ακτινοβολία έως και 10 φορές καλύτερα από το μη μαυρισμένο δέρμα.

Ο καθένας, επίσης, πρέπει να γνωρίζει τον ειδικό προσωπικό χρόνο προστασίας που αντιστοιχεί στον φωτότυπό του ή διαφορετικά το μέγιστο επιτρεπτό χρονικό διάστημα έκθεσης στον ήλιο χωρίς προστασία για να αποφύγει ηλιακά εγκαύματα.

• Σε καμία περίπτωση το αντιηλιακό από μόνο του δεν  μπορεί να εμποδίσει τόσο την φωτογήρανση, όσο τα ηλιακά εγκαύματα αλλά και τον καρκίνο του δέρματος.

• Χρησιμοποιείστε το αντηλιακό οπωσδήποτε στο πρόσωπο, τους ώμους και την πλάτη.

• Να θυμάστε ότι καλύτερη αντηλιακή δράση έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας έχουν τα σκουρόχρωμα ρούχα.

• Πρέπει να ξέρετε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία αντανακλάται στις επιφάνειες  και άρα δεν έχετε ικανοποιητική προστασία όταν κάθεστε απλώς κάτω από την ομπρέλα

• Μη ξεγελιέστε από µία συννεφιασµένη µέρα γιατί οι ακτίνες του ήλιου είναι και τότε επιβλαβείς.


.

active block 300x300px

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.
Περισσότερα Ok