Ψηφιακή Χαρτογράφηση Σπίλων

Ψηφιακή Χαρτογράφηση, Δερματοσκόπηση και Εξέταση σπίλων

Η Ψηφιακή Χαρτογράφηση Σπίλων αποτελεί την πιο αξιόπιστη μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του δέρματος.

Στο Δερματολογικό Ιατρείο City Med Περιστερίου χρησιμοποιούμε το σύστημα ψηφιακής δερματοσκόπησης και χαρτογράφησης Fotofinder (Vexia medicam 1000s), το πιο αξιόπιστο σύστημα παγκοσμίως για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος και την διάγνωση και καταγραφή πολλών δερματικών βλαβών και παθήσεων του δέρματος, των ονύχων και των τριχών.

Δερματοσκόπηση

Η δερματοσκόπηση είναι μία μη επεμβατική τεχνική που χρησιμοποιείται στη διάγνωση μελαγχρωματικών και μη βλαβών του δέρματος. Με την βοήθεια ενός ειδικού μικροσκοπίου καθίστανται ορατά μορφολογικά χαρακτηριστικά των βλαβών που δεν είναι δυνατό να δούμε με γυμνό μάτι και τα οποία βρίσκονται κάτω από την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος. Τα τελευταία χρόνια ο ρόλος της δερματοσκόπησης έχει όλο και μεγαλύτερη βαρύτητα στη διάγνωση κακοηθών και καλοηθών βλαβών του δέρματος, όπως και σε φλεγμονώδεις παθήσεις και παθήσεις ονύχων και τριχών.

Η δερματοσκόπηση είναι μία μέθοδος που επιτρέπει τη διάγνωση του κακοήθους μελανώματος σε πολύ πρώιμο στάδιο, με την προϋπόθεση ότι ο δερματολόγος διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό και την ανάλογη εκπαίδευση και εμπειρία. Ο καρκίνος του δέρματος θεραπεύεται, αν διαγνωσθεί εγκαίρως.

Δερματοσκόπηση Σπίλων

Χαρτογράφηση σπίλων

Με τη χρήση ειδικής κάμερας, συνδεδεμένης με ηλεκτρονικό υπολογιστή, γίνεται συστηματική καταγραφή και ψηφιακή απεικόνιση όλων των σπίλων (ελιών) του σώματος ανά διαστήματα που ορίζονται από τον ιατρό δερματολόγο, με σκοπό την παρακολούθηση αυτών και σύγκριση των απεικονίσεων.

Έτσι μπορεί να διαπιστωθεί, εάν υπάρχει αλλαγή σε προϋπάρχοντες σπίλους ως προς το μέγεθος, χρώμα και σχήμα, τόσο μακροσκοπικά όσο και δερματοσκοπικά, αλλά και να εντοπιστούν νέες βλάβες.

Η τακτική επαναληπτική εξέταση δίνει τη δυνατότητα άμεσης εντόπισης νέων και μεταβαλλόμενων σπίλων. Η εξέταση είναι απολύτως ανώδυνη, χωρίς ακτινοβολία και κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Η χαρτογράφηση σπίλων είναι μια εξέταση που σώζει ζωές!

FotoFinder vexia Product 2021 FotoFinder Systems GmbH 767x426

Τι μπορεί να κάνει το πρωτοποριακό σύστημα FotoFinder

· Λεπτομερή καταγραφή κάθε σπίλου ξεχωριστά

· Έγκαιρο εντοπισμό νέων σπίλων. Ακόμη και ελάχιστες μεταβολές στην μορφολογία του σπίλου μπορούν να εντοπιστούν έγκαιρα

· Τα αποτελέσματα της χαρτογράφησης και οι εικόνες αποθηκεύονται και μπορούν να συγκριθούν σε μελλοντικές επανεξετάσεις, παρέχοντας πληροφόρηση για πιθανές μεταβολές των ήδη υπαρχόντων σπίλων

· Συστηματική παρακολούθηση των σπίλων, που είναι και ο καλύτερος τρόπος πρόληψης

· Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πραγματοποιείται με μεγάλη ακρίβεια καταγραφή σπίλων, ακόμη και σε περιοχές που δεν μπορούν να εντοπίσουν οι ασθενείς

*Η διαδικασία Ψηφιακής Χαρτογράφησης διενεργείται απολειστικά στα Ιατρείο Περιστερίου

 

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed