Αποτρίχωση Laser Προσώπου και Σώματος

Συχνές ερωτήσεις για την Αποτρίχωση με Λέιζερ!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και η αποτρίχωση με λέιζερ είναι η ιδανική επιλογή για να απαλαγείτε οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυία και να απολαύσετε τα καλοκαιρινά σας μπάνια στην παραλία!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και η αποτρίχωση με λέιζερ είναι η ιδανική επιλογή για να απαλαγείτε οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυία και να απολαύσετε τα καλοκαιρινά σας μπάνια στην παραλία!

Από ποια ηλικία μπορεί κάποιος να ξεκινήσει την αποτρίχωση με λέιζερ;

Οι γυναίκες συνιστάται να ξεκινήσουν το λέιζερ μετά τη σταθεροποίηση της έμμηνου ρύσεως, χωρίς φυσικά αυτο να αποτρέπει το λέιζερ και σε μικρότερη ηλικία. Όσον αφορά τους άντρες δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Σε κάθε περίπτωση, η περίοδος της εφηβείας είναι σχετικά δύσκολη όσον αφορά την μείωση της τριχοφυΐας, επειδή οι ορμόνες αλλάζουν συνεχώς και δεν υπάρχει σταθερή ισορροπία.

Πότε αντενδείκνυται η αποτρίχωση με λέιζερ;

Η αποτρίχωση με λέιζερ συνιστάται να μην πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια λήψης αντιβιοτικών ή οποιουδήποτε άλλου φαρμακευτικού σκευάσματος που προκαλεί φωτοευαισθησία. Η θεραπεία μπορεί να συνεχιστεί 3 ημέρες μετά την λήξη της φαρμακευτικής αγωγής.

Τι πρέπει να κάνω πριν απο τη θεραπεία με λέιζερ;

Πριν από την αποτρίχωση με λέιζερ η περιοχή πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή (να μην έχει χρησιμοποιηθεί αποσμητικό, κρέμα σώματος με χρώμα, μακιγιάζ, μαυριστικά σώματος ή αερογράφος). Μία με δύο μέρες πριν την εφαρμογή χρειάζεται να ξυριστεί η περιοχή της θεραπείας, εκτός από το πρόσωπο. Σε περιοχές που υπάρχει τατουάζ δεν γίνεται εφαρμογή.

Τι πρέπει να κάνω μετά τη θεραπεία με λέιζερ;

Μετά από την θεραπεία με λέιζερ και για 48 ώρες διατηρούμε καθαρή την επιδερμίδα, αποφεύγουμε την υπερβολική άσκηση, αποφεύγουμε την χρήση σκευασμάτων με βάση την αλκοόλη, αποφεύγουμε την έκθεση στον ήλιο και κάθε ακτινοβολία και στην περίπτωση που δεν είναι δυνατόν  χρησιμοποιούμε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγονται τα ζεστά ντουζ και το πίλινγκ στις περιοχές που έχουν αποτριχωθεί.

Πώς είναι το δέρμα μετά την αποτρίχωση;

Η περιοχή θεραπείας μπορεί να παρουσιάσει κάποια ερυθρότητα μετά την θεραπεία και μπορεί να διαρκέσει από μερικές ώρες έως και μία ολόκληρη ημέρα Τα συμπτώματα αυτά, μπορούν να περιοριστούν με την εφαρμογή κρύου νερού, αλόης ή ενυδατικής κρέμας (bepanthol) στην περιοχή. Το σίγουρο είναι πως το δέρμα μας θα αποκτήσει μια βελούδινη υφή.

Μπορώ να κάνω λέιζερ αν έχω μαυρισμένη επιδερμίδα;

Σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες είτε λόγω φυσικού χρώματος, είτε λόγω ηλιοθεραπείας ή σολάριουμ, πρέπει να είναι πιο προσεκτική η εφαρμογή του λέιζερ για την αποφυγή ανεπιθύμητων αντιδράσεων. Την εποχή του καλοκαιριού μετά από υπερβολική έκθεση στον ήλιο πιθανόν να παραταθούν οι συνεδρίες για αργότερα. Ωστόσο, με το NdYag λέιζερ που εισχωρεί πιο βαθιά στο δέρμα αφήνοντας ανέπαφη την επιδερμίδα, η αποτρίχωση μπορεί να γίνει με αποτελεσματικότητα και σε πιο μαυρισμένα δέρματα.

Μπορώ να κάνω λέιζερ εάν είμαι έγκυος ή θηλάζω;

Το λέιζερ λειτουργεί επιφανειακά πάνω στο δέρμα και δεν έχει διαπιστωθεί ότι επηρεάζει κατά οποιονδήποτε τρόπο το έμβρυο ή τα όργανα. Όμως, καθαρά για προληπτικούς λόγους συνιστάται να γίνεται η εφαρμογή μετά τον τρίτο μήνα της κύησης. Όσον αφορά τη περίοδο του θηλασμού συνεχίζεται η αποτρίχωση καθ’ όλη τη διάρκεια χωρίς επιπτώσεις.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Ο κύκλος ζωής της τρίχας έχει 3 φάσεις, την αναγενή η οποία είναι ουσιαστικά η φάση ανάπτυξης, την καταγενή και την τελογενή κατά την οποία η τρίχα πέφτει. Είναι σημαντικό να γίνονται οι εφαρμογές στα σωστά χρονικά διαστήματα ανάλογα την περιοχή. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε το σύνολο των συνεδρίων που χρειάζονται, γιατί κάθε οργανισμός αντιδρά διαφορετικά, λόγω ορμονών, κληρονομικότητας η εγκυμοσύνης. Ωστόσο, συνήθως χρειάζονται 6-10 συνεδρίες. Σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές μπορεί να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες.

Ποιο είναι το διάστημα μεταξύ των συνεδριών;

Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται κάθε 4-6 εβδομάδες ανάλογα με την περιοχή της εφαρμογής έτσι ώστε οι τρίχες να βρίσκονται στην αναγενή φάση ώστε η αποτρίχωση να είναι πιο αποτελεσματική. Σε βάθος χρόνου και όσο αποδυναμώνεται η τρίχα, αυξάνονται τα χρονικά διαστήματα των επισκέψεων.

Είναι επώδυνη η αποτρίχωση με λέιζερ;

Η μέθοδος είναι ανώδυνη, χάρη στον αυτόματο μηχανισμό ψύξης του δέρματος που διαθέτει το μηχάνημα λέιζερ. Ωστόσο ο βαθμός της αίσθησης είναι διαφορετικός σε κάθε άτομο γι’ αυτό σε κάποιες εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική κρέμα για τοπική αναισθησία.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το ραντεβού σας για λέιζερ αποτρίχωση!

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed