Μεσοθεραπειες Skin boosters

Skin Boosters Μεσοθεραπειες: Γιατί να τις επιλέξετε

Τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος έχουν γίνει πλέον γνωστά, ιδιαίτερα στις αναζητήσεις θεραπειών ή τεχνικών που αναζωογονούν το πρόσωπο, χαρίζοντας του λάμψη, νεανικότητα, φρεσκάδα και μια υγιή, εκ των έσω, επιδερμίδα. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, είναι κύριο συστατικό έγχυσης σε ενέσιμες θεραπείες μεσοθεραπείας. Σε αυτή την ήδη υπέροχη εικόνα, έρχονται τα Skin Boosters, τα οποία είναι μια εντελώς καινοτόμα και εκπληκτική εκδοχή υαλουρονικού οξέος, για να δώσουν στην επιδερμίδα το απόλυτο και επιθυμητό.

Τα οφέλη του υαλουρονικού οξέος έχουν γίνει πλέον γνωστά, ιδιαίτερα στις αναζητήσεις θεραπειών ή τεχνικών που αναζωογονούν το πρόσωπο, χαρίζοντας του λάμψη, νεανικότητα, φρεσκάδα και μια υγιή, εκ των έσω, επιδερμίδα. Για αυτό το λόγο, άλλωστε, είναι κύριο συστατικό έγχυσης σε ενέσιμες θεραπείες μεσοθεραπείας. Σε αυτή την ήδη υπέροχη εικόνα, έρχονται τα Skin Boosters, τα οποία είναι μια εντελώς καινοτόμα και εκπληκτική εκδοχή υαλουρονικού οξέος, για να δώσουν στην επιδερμίδα το απόλυτο και επιθυμητό.

Τί ακριβώς είναι τα Skin Boosters;

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι το υαλουρονικο οξύ μπορεί να διεγείρει τους ειδικούς υποδοχείς των κυττάρων που συνθέτουν κολλαγόνο (τους ινοβλάστες). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να στέλνεται ένα “μήνυμα” στον οργανισμό για σύνθεση νέου κολλαγόνου, η παραγωγή του οποίου οδηγεί στην σφριγηλότητα και την αναδιοργάνωση του δέρματος. Για την καλύτερη αξιοποίηση του συγκεκριμένου ευρήματος, ειδικοί επιστήμονες έχουν σχεδιάσει ένα μείγμα από ενώσεις του εν λόγω οξέος με διαφορετικά μοριακά βάρη.

Πρόκειται, δηλαδή, για μια καινούρια κατηγορία ενέσιμων υλικών που εγχέονται στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια μια συνεδρίας μεσοθεραπείας. Είναι, με άλλα λόγια, ένα ενδιάμεσο υλικό (ένα υβρίδιο, θα μπορούσαμε να πούμε) μεταξύ των υλικών μεσοθεραπείας και των fillers (υψηλής περιεκτικότητας διασταυρωμένο υαλουρονικό οξύ με εξαιρετικά λεπτόρρευστη υφή και ενισχυμένο με αντιοξειδωτικούς παράγοντες), το οποίο όχι μόνο αυξάνει τον όγκο στην εφαρμοσμένη περιοχή, αλλά επίσης διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, για να δώσει στο δέρμα την χαμένη του φρεσκάδα και λάμψη.

Ποιές οι εφαρμογές των Skin Boosters;

Κατ’ αρχάς να τονίσουμε ότι τα skin boosters είναι κατάλληλη θεραπεία για όλους τους τύπους δέρματος (όλων των ηλικιών) και ότι μπορεί να εφαρμοστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς κανένα ενδοιασμό για να τονωθεί η ελαστικότητα του δέρματος, να βελτιωθεί η υφή του, να γίνει βαθιά ενυδάτωση και να αναζωογονηθεί το δέρμα, προλαμβάνοντας ή αντιμετωπίζοντας τις ρυτίδες και τα σημάδια γήρανσης. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για:

• Την διόρθωση ατελειών στο δέρμα.
• Την αντιμετώπιση σημαδιών από ακμή.
• Την βελτίωση των ρυτίδων στο άνω χείλος.
• Να δώσει στο αφυδατωμένο και ξηρό δέρμα την αναγκαία ενυδάτωση.
• Να δώσει λάμψη στο δέρμα και ένα ελαφρύ γέμισμα.

Συνήθως, η θεραπεία με skin boosters εφαρμόζεται στο πρόσωπο, αλλά και το ντεκολτέ και το λαιμό για ένα πιο ολοκληρωμένο και φυσικό αποτέλεσμα.

Πώς γίνεται η εφαρμογή των Skin Boosters στις Μεσοθεραπείες;

Η διαδικασία είναι σύντομη και εξαιρετικά απλή. Με μια ειδική τεχνική, το υλικό εγχύνεται σε μεγάλο βάθος με τρόπο εντελώς ανώδυνο (εμπεριέχεται ποσοστό λιδοκαϊνης μέσα στο ίδιο το υλικό), με τη χρήση εξαιρετικά μικροσκοπικών βελονών.

Αρχικά, ο ειδικός ιατρός σχεδιάζει το πρόσωπο του ατόμου στο οποίο θα εφαρμοστεί η θεραπεία για να πετύχει ομοιόμορφο διαμοιρασμό του υλικού στα σημεία έγχυσης (πάντα σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε ατόμου – τίποτε δεν είναι τυποποιημένο). Με πολλαπλές μικρές εγχύσεις που το άτομο νιώθει σα μικρά τσιμπηματάκια στο δέρμα του, η θεραπεία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά και διαρκεί μεταξύ 9-12 μήνες, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε δέρματος.

Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι δεν δέρμα δεν επανέρχεται στην αρχική του μορφή (πριν την εφαρμογή των skin boosters) ακόμα και μετά το πέρας των 9 αυτών μηνών. Αντιθέτως, το καινούριο κολλαγόνο που έχει δημιουργηθεί σαν αποτέλεσμα της επέμβασης των skin boosters, εξακολουθεί να διατηρεί το δέρμα νεανικό και σφριγηλό. Φυσικά, η επανάληψη της θεραπείας πολλαπλασιάζει τόσο τη διάρκεια των αποτελεσμάτων, όσο και το όφελος στο δέρμα.

Σε σχέση με την κλασική μεσοθεραπεία, η μεσοθεραπεία με skin boosters διαρκεί περισσότερο και απαιτεί λιγότερες συνεδρίες, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, ενέσιμες και μη, όπως οι ραδιοσυχνότητες RF, το Fractional Laser και το Βοτουλινικη τοξίνη.

Αμέσως μετά την διαδικασία εφαρμογής των skin boosters, γίνεται ένα φυσικό boost στο δέρμα, αφού πλέον έχει σαν “σύμμαχο” το λεπτό φιλμ υαλουρονικού οξέος που βρίσκεται κάτω από αυτό, που απελευθερώνει τα ευεργετικά του οφέλη μέρα με τη μέρα.

Τυχόν ερεθισμοί ή μελανιές είναι πολύ ήπιες και φεύγουν μέσα σε λίγες ώρες μετά την εφαρμογή, η οποία θα πρέπει πάντα να γίνεται από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό ή πλαστικό χειρουργό με εμπειρία στην εν λόγω θεραπεία, για την αποφυγή επιπλοκών λόγω κακής διαχείρισης του υλικού η λάθος εφαρμογής του.

 

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed