Ραδιοσυχνότητες Σώματος & Ενέσιμη Μεσοθεραπεία – O συνδυασμός που κερδίζει

Ραδιοσυχνότητες Σώματος & Ενέσιμη Μεσοθεραπεία – O συνδυασμός που κερδίζει

Στη μάχη της αντιγήρανσης και της καταπολέμηση της χαλάρωσης και της φωτογήρανσης του δέρματος και του σώματος έρχονται δυο ξεχωριστές και εκπληκτικά αποτελεσματικές θεραπείες, οι οποίες αποτελούν ένα δυναμικό δίδυμο που, μαζί, μπορούν να δώσουν στο σώμα και το πρόσωπο τη χαμένη του νεανικότητα, φρεσκάδα, λάμψη και σφριγηλότητα. Ο λόγος για τις πολυσυζητημένες και πολυαγαπημένες θεραπείες Ραδιοσυχνοτήτων και Ενέσιμης Μεσοθεραπείας.

Στη μάχη της αντιγήρανσης και της καταπολέμηση της χαλάρωσης και της φωτογήρανσης του δέρματος και του σώματος έρχονται δυο ξεχωριστές και εκπληκτικά αποτελεσματικές θεραπείες, οι οποίες αποτελούν ένα δυναμικό δίδυμο που, μαζί, μπορούν να δώσουν στο σώμα και το πρόσωπο τη χαμένη του νεανικότητα, φρεσκάδα, λάμψη και σφριγηλότητα. Ο λόγος για τις πολυσυζητημένες και πολυαγαπημένες θεραπείες Ραδιοσυχνοτήτων και Ενέσιμης Μεσοθεραπείας.

Τί είναι οι Ραδιοσυχνότητες (RF)

Πρόκειται για μια μη επεμβατική θεραπεία σύσφιξης δέρματος η οποία χρησιμοποιεί ενεργειακά κύματα για να ζεστάνει το χόριο (το βαθύ στρώμα του δέρματος), με σκοπό την παραγωγή κολλαγόνου. Όταν εφαρμόζονται στην περιοχή του προσώπου, οι ραδιοσυχνότητες φέρνουν ορατά αποτελέσματα και ένα πιο λείο και σφιχτό δέρμα, κάτι που το κάνει να δείχνει πιο νεανικό και απαλλαγμένο σε μεγάλο βαθμό από τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Η συγκεκριμένη θεραπεία είναι εξίσου αποτελεσματική όταν θέλουμε να καταπολεμήσουμε τη χαλάρωση και να βελτιώσουμε τα σημάδια από τον ήλιο και τις πανάδες (τις μαύρες κηλίδες) σε φωτογηρασμένο δέρμα (πρόσωπο και σώμα). Σε αυτή την περίπτωση, όμως, τα αποτελέσματα δεν είναι αμέσως ορατά, αλλά χρειάζεται λίγη υπομονή (περίπου 3 μήνες θεραπειών, σε ήπια έως μέτρια σημάδια).

Πώς αναγεννά το δέρμα η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες (RF)

Οι ραδιοσυχνότητες αυξάνουν τόσο το κολλαγόνο και την ελαστίνη, όσο και το υαλουρονικό οξύ, τα οποία είναι οι αφανείς ήρωες της περιποίησης της επιδερμίδας. Επίσης, με τη βοήθειά των ραδιοσυχνοτήτων, γίνεται μια θεαματική αντιστροφή της βλάβης ή των βλαβών που προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία, η οποία είναι ένας ισχυρός παράγοντας που αποδομεί το κολλαγόνο, το οποίο με τη σειρά του συμβάλει στην γήρανσης της επιδερμίδας, όχι μόνο του προσώπου αλλά και του σώματος.

Πέραν, όμως, της ηλιακής ακτινοβολίας, το δέρμα χάνει περίπου 1-2% από το φυσικό του κολλαγόνο κάθε χρόνο, μετά την ηλικία των 25 ετών, κάτι που σημαίνει ότι οι διεργασίες του σώματος επιβραδύνονται, ενώ η δομή του κολλαγόνου και της ελαστίνης (τα οποία υποστηρίζουν την επιδερμίδα και το χόριο και διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό) σιγά-σιγά καταρρέει. Σαν αποτέλεσμα, τα κύτταρα δεν μπορούν να ανανεωθούν με το ρυθμό που το έκαναν σε νεαρότερη ηλικία, κάτι που αντικατοπτρίζεται στο δέρμα, το οποίο γίνεται πλέον θαμπό και εμφανίζει προβλήματα υφής, χαλάρωση και ρυτίδες.

Με τις ραδιοσυχνότητες, τα μόρια του υαλουρονικού οξέως συνδέονται με μόρια νερού με ένα εντελώς φυσικό τρόπο. Αυξάνοντας τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα, μειώνεται αισθητά η χαλάρωση του σώματος, οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές, ενώ το δέρμα φαίνεται (και είναι) μεταξένιο, ενυδατωμένο, απαλό και σφριγηλό, ειδικά όταν η θεραπεία ραδιοσυχνοτήτων συνδυαστεί με ενέσιμη μεσοθεραπεία.

Τί είναι η Ενέσιμη Μεσοθεραπεία;

Αν και είναι γνωστή από τα τέλη της δεκαετίας του 1960, η μεσοθεραπεία έγινε πρόσφατα το επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε ότι αφορά την αντιγήρανση, σε πολλές ειδικότητες της ιατρικής. Στόχος της είναι να βοηθήσει το δέρμα να απορροφήσει δραστικές ουσίες (βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά) που είναι απαραίτητες για την ενυδάτωση, την αναγέννηση και την αναζωογόνηση του, μέσω της δημιουργίας “καναλιών” στην επιδερμίδα, μέσα από τα οποία διεισδύουν οι εν λόγω ουσίες μέχρι και το χόριο, ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες, οι οποίοι με τη σειρά τους συμβάλλουν στην παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.

Ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε δέρματος, το κοκτέιλ βιταμινών και δραστικών ουσιών μπορεί να διαφέρει και να περιλαμβάνει από έγχυση υαλουρονικού οξέος (ενισχυμένο με θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες) και βιομιμιτικών πεπτιδίων (μόρια που αποτελούνται από πρωτεΐνες και αμινοξέα που διεγείρουν την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου με φυσιολογικό τρόπο), μέχρι βιταμίνη Α (ρετινόλης), η οποία αντιμετωπίζει την χαλάρωση των ιστών, συγκρατεί την υγρασία, προστατεύει την αποδόμηση του κολλαγόνου και ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας.

Επίσης, για αποτέλεσμα μπότοξ, μπορεί να γίνει έγχυση ενός ειδικά ενισχυμένου κοκτέιλ μεσοθεραπείας που ανορθώνει τα βλέφαρα, εξαλείφει τις ρυτίδες έκφρασης και φέρνει άμεση αντιγήρανση.

Όσο για την αντιμετώπιση των πανάδων και του μελάσματος, γίνεται χρήση μιας ουσίας που ονομάζεται αρμπουρτίνη, η οποία εμποδίζει την εμφάνιση διχρωμιών και πανάδων στο δέρμα, περιορίζοντας τη δράση και την παραγωγή της τυροσινάσης (ένζυμο υπεύθυνο για την παραγωγή μελανίνης).

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία είναι μια ανώδυνη θεραπεία που δεν απαιτεί καμιά αποθεραπεία ή παραμονή στο σπίτι και ενδείκνυται όχι μόνο για βαθιά ενδοδερμική ενυδάτωση, ανάπλαση, αντιγήρανση και αντιμετώπιση δυσχρωμιών και πανάδων, αλλά και εξάλειψη ουλών ακμής, ανόρθωση του άνω βλεφάρου, σύσφιξη λαιμού και προσώπου, λιποδιάλυση στο λαιμό και το πρόσωπο και φωτογήρανση. Μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί σαν προληπτική θεραπεία αντιγήρανσης από μικρότερες ηλικίες, καθώς και να συνδυαστεί με πολλές άλλες θεραπείες, εκτός από τις ραδιοσυχνότητες σώματος, όπως η δερμοαπόξεση και οι θεραπείες ανάπλασης με εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

 

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed