Μεσοθεραπεία μαλλιών

Μεσοθεραπεία μαλλιών για ταλαιπωρημένα από τον ήλιο και θάλασσα

Αγαπάμε το καλοκαίρι αλλά αν τα μαλλιά μας μπορούσαν να... μιλήσουν μάλλον θα είχαν την αντίθετη άποψη. Ηλιος, αλάτι, θάλασσα, καθημερινό λούσιμο. Ενα επικίνδυνο κοκτέιλ που ταλαιπωρεί τα μαλλιά  δημιουργώντας ψαλίδα και ξηρότητα. Οσο κι αν προσπαθήσατε να τα προστατεύσετε, μετά το καλοκαίρι είναι η εποχή που χρειάζονται εντατική φροντίδα για να ανανεωθούν και να είναι υγιή.

Η προστασία των μαλλιών από την ηλιακή ακτινοβολία με την εφαρμογή ειδικών για τα μαλλιά αντηλιακών προϊόντων πριν την έκθεση στον ήλιο αλλά και με τη χρήση καπέλου βοηθά στον περιορισμό των βλαβών που προκαλούνται από τον ήλιο. Επίσης, η κοπή των άκρων των μαλλιών πριν το καλοκαίρι συμβάλλει στη μείωση της φθοράς τους. Το «μάζεμα» των μαλλιών ελαχιστοποιεί την έκθεση τους στον ήλιο, τον αέρα και το θαλασσινό νερό. Τέλος, σημαντικό ρόλο στην προστασία των μαλλιών παίζουν: η απομάκρυνση του θαλασσινού νερού από τα μαλλιά ξεπλένοντας τα με γλυκό νερό, το στέγνωμα των μαλλιών με φυσικό τρόπο αποφεύγοντας το πιστολάκι και η χρήση ενυδατικών κρεμών και μασκών.

Φυσιολογικά, στο τριχωτό της κεφαλής ο αριθμός των τριχών είναι 100.000 έως 150.000. Ο κύκλος της ζωής κάθε τρίχας έχει τρείς φάσεις: την αναγενή που διαρκεί από τέσσερις μέχρι έξι χρόνια, την καταγενή που διαρκεί συνήθως τρείς εβδομάδες και την τελογενή που διαρκεί δυο έως τέσσερις μήνες. Ευτυχώς στον άνθρωπο διάφορες ομάδες τριχών βρίσκονται σε διαφορετική φάση του κύκλου ζωής τους και έτσι η απόπτωση των τριχών δεν είναι μαζική όπως συμβαίνει σε μερικά ζώα.

Ο φυσιολογικός ρυθμός απόπτωσης τριχών κυμαίνεται από 50-100 τρίχες την ημέρα και στην εποχιακή τριχόπτωση ο αριθμός αυτών των τριχών αγγίζει τα ανώτερα όρια (πλησιέστερος προς τις 100 τρίχες την ημέρα).

Η εποχιακή τριχόπτωση συνήθως διαρκεί μέχρι και δύο μήνες και δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας. Όμως σε περίπτωση που επιμένει η τριχόπτωση πέραν αυτού του διαστήματος ή η απώλεια τριχών γίνεται πιο έντονη, τότε χρειάζεται επαγγελματική προσέγγιση από ειδικό για τη διάγνωση της αίτιας της τριχόπτωσης και για να γίνει η σωστή αντιμετώπιση.

Για την πρόληψη και αντιμετώπιση της εποχιακής τριχόπτωση εφαρμόζονται διάφορες θεραπείες στα ειδικά κέντρα, όπως οι θεραπείες από φυσικά εκχυλίσματα φυτών, ενώ η μέθοδος PRP(Platelet Rich Plasma) που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις επίμονης τριχόπτωσης κερδίζει συνεχώς έδαφος στους επιστημονικούς κύκλους.

Κατά αυτήν τη μέθοδο γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος από το άτομο στον οποίο θα εφαρμοστεί η θεραπεία. Το αίμα φυγοκεντρείται και απομονώνεται πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες και στη συνέχεια εγχέεται με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας στο τριχωτό της κεφαλής.

Με τη μέθοδο PRP αναστέλλεται η τριχόπτωση, αυξάνεται η αιμάτωση του τριχοθυλάκου με τη δημιουργία νεοαγγειογένεσης, αυξάνοντας των αριθμό των τριχών που αποκτούν μεγαλύτερη διάμετρο, μειώνεται η σμηγματόρροια και γενικά βελτιώνεται η υφή του τριχών αλλά και του δέρματος του τριχωτού της κεφαλής.

Πώς βοηθά η μεσοθεραπεία στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης;

Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις αλωπεκιών και τριχόπτωσης, ως μέθοδος εισαγωγής φαρμακευτικών ουσιών τοπικά. Εφαρμόζοντας τη μεσοθεραπεία τριχόπτωσης, έχουμε τη δυνατότητα να εισάγουμε μέσα στους θύλακες των τριχών αυξητικούς παράγοντες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης και στην ενίσχυση της τριχοφυϊας.

Πώς εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης;

Η μεσοθεραπεία πραγματοποιείται με την τεχνική του Roller, που είναι μία ειδική συσκευή με μικροβελόνες από την οποία εγχύονται τα κατάλληλα σκευάσματα. Η συνεδρία διαρκεί 15-20 λεπτά.

Πόσες συνεδρίες μεσοθεραπείας απαιτούνται για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης;

Απαιτούνται περίπου 8-12 συνεδρίες, 1 κάθε δεκαπέντε ημέρες και θεραπείες συντήρησης του αποτελέσματος κάθε 4 μήνες.

Ποιά είναι η κατάλληλη εποχή για την εφαρμογή της;

Η μεσοθεραπεία για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης μπορεί να γίνει όλες τις εποχές του χρόνου.

Κλείστε σήμέρα το ραντεβού σας!

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed