Μεσοθεραπεία κατά της τριχόπτωσης

Μεσοθεραπεία κατά της τριχόπτωσης

Τι είναι η μεσοθεραπεία μαλλιών;

Πρόκειται για μία επαναστατική, μη χειρουργική θεραπεία της τριχόπτωσης, η οποία συμβάλλει:

Τι είναι η μεσοθεραπεία μαλλιών;

Πρόκειται για μία επαναστατική, μη χειρουργική θεραπεία της τριχόπτωσης, η οποία συμβάλλει:

• Στην αναζωογόνηση της τρίχας
• Τη μείωση της τριχόπτωσης
• Στην αύξηση της πυκνότητας των μαλλιών.

Η μέθοδος της μεσοθεραπείας βασίζεται στην εισαγωγή ουσιών με φαρμακευτική δράση στο δέρμα και στην περίπτωση των μαλλιών, η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής. Η μεσοθεραπεία για την τριχόπτωση τονώνει τη μικροκυκλοφορία, δίνει τροφή στους θύλακες της τρίχας και ενισχύει την πυκνότητα των μαλλιών. Ορισμένες μορφές τριχόπτωσης, π.χ. αυτές που οφείλονται σε κληρονομικότητα, δύσκολα αναστρέφονται. Σε αυτές τις περιπτώσεις στόχος μας είναι να καθυστερήσουμε την εμφάνιση και την εξέλιξη του προβλήματος που οδηγεί σε αραίωση μαλλιών και ίσως σε αλωπεκία.

Πότε εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία μαλλιών;

Η μεσοθεραπεία για την τριχόπτωση εφαρμόζεται πιο συχνά στις περιπτώσεις της ανδρογενετικής αλωπεκίας, όπου οι τριχικοί θύλακες μικραίνουν με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται τριχόπτωση και σταδιακή μείωση της πυκνότητας των μαλλιών, κυρίως στο μπροστινό μέρος και στην κορυφή της κεφαλής.
Με τη μεσοθεραπεία για την τριχόπτωση τα αποτελέσματα είναι ανώδυνα και γίνονται ορατά σταδιακά.

Πώς εφαρμόζεται η μεσοθεραπεία για την τριχόπτωση;

Μέσω της μεθόδου μεσοθεραπείας μαλλιών, εισάγουμε στο τριχωτό της κεφαλής ενεργά θρεπτικά συστατικά, όπως:

• Βιταμίνες
• Αμινοξέα
• Ιχνοστοιχεία
• Μινοξιδίλη
• Αντιανδρογόνα
• Φυτικούς αυξητικούς παράγοντες ή παράγοντες καλλιεργημένους από ανθρώπινα βλαστοκύτταρα.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Στην πρώτη φάση της μεσοθεραπείας μαλλιών απαιτούνται έξι συνεδρίες και στη συνέχεια δύο επισκέψεις ανά δύο/τρεις μήνες. Για τη μεσοθεραπεία μαλλιών χρησιμοποιούμε ειδικό εργαλείο με μικροβελόνες (Dermapen ή roller) και εξασφαλίζουμε ανώδυνη, γρήγορη θεραπεία και βαθιά διείσδυση των δραστικών ουσιών.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας;

Με τη μεσοθεραπεία μαλλιών επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση της τρίχας και κατ’ επέκταση η πύκνωση των μαλλιών, καθώς και η υγιής ανάπτυξη των τριχοθυλάκων, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η ροή του αίματος στο δέρμα της κεφαλής. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η μεσοθεραπεία με δραστικές ουσίες προάγει την οξυγόνωση της περιοχής και τονώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είστε ιδανικός υποψήφιος για τη θεραπεία και ο γιατρός να εφαρμόσει τοπικά ουσίες που θα έχουν αποτέλεσμα. Η διαδερμική εισαγωγή των θρεπτικών συστατικών δρα άμεσα στον θύλακα της τρίχας και έτσι τα αποτελέσματα είναι εμφανή από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες. Τέλος, δεν υπάρχει αντένδειξη για συνδυασμό με άλλες θεραπείες τοπικές.

 

 

logo citymed