Αναίμακτο και μη ενέσιμο lifting προσώπου με θεραπεία HIFU!
Αναίμακτο και μη ενέσιμο lifting προσώπου με θεραπεία HIFU!

Αναίμακτο και μη ενέσιμο lifting προσώπου με θεραπεία HIFU!

Τι είναι η θεραπεία προσώπου HIFU;

Ο υπέρηχος υψηλής έντασης (High-Intensity Focused Ultrasound) είναι μια σχετικά νέα αισθητική θεραπεία για σύσφιξη του δέρματος. Πολλοί υποστηρίζουν πως πρόκειται για μια μη επεμβατική και ανώδυνη εκδοχή του lifting προσώπου. Το HIFU χρησιμοποιεί ενέργεια υπερήχων για να ενθαρρύνει την παραγωγή κολλαγόνου, που έχει ως αποτέλεσμα πιο σφριγηλό δέρμα.

Πώς λειτουργεί;

Το HIFU χρησιμοποιεί ενέργεια υπερήχων που στοχεύει τα στρώματα που βρίσκονται ακριβώς κάτω απο την επιφάνεια του δέρματος. Η ενέργεια από τ0ν υπέρηχο αυξάνει γρήγορα τη θερμοκρασία των ιστών του δέρματος. Μόλις τα κύτταρα στην περιοχή στόχευσης φτάσουν σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, τότε σε αυτά προκαλούνται κυτταρικές βλάβες. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται πως θα επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα από τα επιθυμητά,  στην πραγματικότητα, αυτή η βλάβη διεγείρει τα κύτταρα να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο - μια πρωτεΐνη που δομεί το δέρμα. Ως αποτέλεσμα, η αύξηση του κολλαγόνου οδηγεί σε πιο σφιχτό, πιο σφριγηλό και αναζωογονημένο δέρμα με λιγότερες ρυτίδες.

Ποια είναι τα οφέλη του HIFU;

Το HIFU έχει πολλά πλεονεκτήματα όπως:

• Μείωση των ρυτίδων

• Σίσφυξη του δέρματος στο λαιμό

• Ανασήκωση μάγουλων, φρυδιών και βλεφάρων

• Διόρθωση σχήματος σαγονιού

• Σύσφιξη του ντεκολτέ

• Λείανση και βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος

Έχει παρενέργειες το HIFU;

Το HIFU θεωρείται πολύ ασφαλές εάν εκτελείται από εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο επαγγελματία. Δεδομένου ότι οι ακτίνες υπερήχων υψηλής συχνότητας εστιάζονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή ιστού κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, δεν υπάρχει ζημιά στα ανώτερα στρώματα του δέρματος. Πρόκειται για μια μη επεμβατική, ανώδυνη και αναίμακτη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να αισθανθείτε ελαφριά δυσφορία. Μερικοί περιγράφουν πως αισθάνονται μικροσκοπικούς ηλεκτρικούς παλμούς. Αμέσως μετά τη θεραπεία, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε ήπια ερυθρότητα, πρήξιμο ή αίσθηση μουδιάσματος στην περιοχή, τα οποία σταδιακά θα υποχωρήσουν. Παρόλα αυτά, μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τις δραστηριότητες σας.

Για ποιες ηλικίες συνιστάται θεραπεία HIFU; Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Το HIFU μπορεί να μην είναι κατάλληλο για όλους. Γενικά, η διαδικασία λειτουργεί καλύτερα σε άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών με ήπια έως μέτρια χαλαρότητα του δέρματος. Άτομα με αρκετές ρυτίδες ή υψηλό βαθμό χαλαρού δέρματος μπορεί να χρειαστούν αρκετές θεραπείες πριν δουν τα αποτελέσματα. Το HIFU δεν συνιστάται για άτομα με λοιμώξεις και δερματικές παθήσεις στην περιοχή στόχευσης, ή σοβαρή κυστική ακμή στην περιοχή θεραπείας.

Γενικά, οι προτεινόμενες συνεδρίες είναι οι εξής:

• Ήπια χαλάρωση : 1 θεραπεία και 1 επαναληπτική μετά από 6 μήνες

• Μέτρια χαλάρωση : 2 θεραπείες (διάστημα 45-60 μέρες η μια από την άλλη) και 1 επαναληπτική μετά από 6 μήνες

• Έντονη χαλάρωση : 3 θεραπείες (διάστημα 45-60 μέρες η μια από την άλλη) και 1 επαναληπτική μετά από 6 μήνες

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!


.

Κλείστε την Online ενημέρωσή σας από τους γιατρούς μας!

day planner 828611 1920

 

active block 300x300px

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.