Ανακαλύψτε τη δύναμη της Φωτοθεραπείας με LED
Φωτοθεραπεία LED

Ανακαλύψτε τη δύναμη της Φωτοθεραπείας με LED

Τι είναι η φωτοθεραπεία με LED;

Η φωτοθεραπεία με LED έχει εισέλθει δυναμικά στο χώρο της αισθητικής δερματολογίας.  Χρησιμοποιώντας διάφορα μήκη κύματος LED, αυτή η τεχνική βοηθά στη θεραπεία της ακμής, στη μείωση των φλεγμονών και μπορεί ακόμη να προσφέρει αντιγηραντικά αποτελέσματα.

Ποια είναι τα είδη φωτοθεραπείας LED;

Η θεραπεία με φως LED έχει ερευνηθεί για διαφορετικές περιπτώσεις στην αισθητική. Είναι κυρίως γνωστή για την αύξηση του κολλαγόνου και των ιστών.

Υπάρχουν διαφορετικές συχνότητες ή μήκη κύματος που χρησιμοποιούνται στη φωτοθεραπεία LED. Αυτές περιλαμβάνουν συχνότητες κόκκινου και μπλε φωτός, οι οποίες δεν περιέχουν υπεριώδεις ακτίνες και απορροφώνται εύκολα από το δέρμα.

• Κόκκινο φως
Το κόκκινο ή υπέρυθρο φως χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της επιδερμίδας, του εξωτερικού στρώματος του δέρματος. Η επιδερμίδα απορροφά τις ακτίνες φωτός, οι οποίες στη συνέχεια διεγείρουν τις πρωτεΐνες του κολλαγόνου, αναγκάζοντας την παραγωγή περισσότερου κολλαγόνου.Ως αποτέλεσμα, το δέρμα σας θα φαίνεται πιο λείο και απαλό, γεγονός που μπορεί να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων. Το κόκκινο φως LED επίσης μπορεί να μειώσει τη φλεγμονή ενώ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, κάτι που μπορεί να σας δώσει μια πιο υγιή λάμψη.

• Μπλε φως
Η θεραπεία με μπλε φως, από την άλλη πλευρά, στοχεύει στους σμηγματογόνους αδένες, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από τα θυλάκια των τριχών και ρυθμίζουν την λιπαρότητα του δέρματος. Οι σμηγματογόνοι αδένες είναι απαραίτητοι για την σωστή ενυδάτωση του προσώπου, ωστόσο, αυτοί οι αδένες μπορούν να γίνουν υπερδραστικοί, παράγοντας πολύ περισσότερο σμήγμα και οδηγώντας σε λιπαρό δέρμα και ακμή. Επομένως, η θεραπεία με μπλε LED φως μπορεί να στοχεύσει αυτούς τους αδένες και να τους κάνει λιγότερο δραστήριους. Έτσι, μπορεί να δείτε λιγότερα ξεσπάσματα ακμής στο πρόσωπό σας. Το μπλε φως μπορεί επίσης να εξαλείψει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή.
Συχνά, το μπλε φως LED χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το κόκκινο φως LED για ακόμη πιο αποτελεσματική θεραπεία.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται και σε ποια σημεία του σώματος μπορεί να εφαρμοστεί;

Κάθε θεραπεία με LED διαρκεί περίπου 20 λεπτά ανάλογα βέβαια και με την περιοχή που θα εφαρμοστεί. Ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει και εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θέλετε να επιτύχετε.

Ενώ η θεραπεία με φως LED μπορεί τεχνικά να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, η πιο δημοφιλής χρήση της είναι για το πρόσωπο ,αφού οι περισσότερες δερματικές παθήσεις τείνουν να εμφανίζονται στο πρόσωπό σας.

Η θεραπεία με LED μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στον αυχένα και το στήθος, καθώς και σε άλλες περιοχές που μπορεί να εμφανίσουν σημάδια γήρανσης.

Υπάρχουν κίνδυνοι και παρενέργειες από την χρήση φωτοθεραπείας LED;

Η φωτοθεραπεία με LED είναι μια απόλυτα ασφαλής διαδικασία ,δεδομένου ότι τα LED δεν περιέχουν ακτίνες UV.  Θεωρείται λοιπόν μια μορφή θεραπείας φωτός που δεν προκαλεί μακροχρόνια βλάβη στο δέρμα σας. Η διαδικασία είναι επίσης μη επεμβατική και έχει λίγους κινδύνους.

Ο ιατρός σας μπορεί να συστήσει θεραπεία με φως LED εάν έχετε πιο σκούρο ή ευαίσθητο δέρμα. Σε αντίθεση με περισσότερες επεμβατικές διαδικασίες όπως η θεραπεία με λέιζερ, οι λυχνίες LED δεν καίνε το δέρμα σας. Επίσης, δεν προκαλούν πόνο.

Η φωτοθεραπεία με LED θα πρέπει να αποφεύγεται σε ορισμένες περιπτώσεις:

• Εάν λαμβάνετε ισχυρά φάρμακα για ακμή που προέρχονται από την βιταμίνη Α, και αυξάνουν την ευαισθησία του δέρματος στο φως.

• Εάν χρησιμοποιείτε προιόντα στο δέρμα σας που σας κάνουν ευαίσθητο στο φως του ήλιου.

• Εάν έχετε εξανθήματα που δεν έχουν επουλωθεί ή κάποια άλλη δερματική πάθηση όπως ψωρίαση. Η θεραπεία με κόκκινο φως μπορεί να βοηθήσει στην ψωρίαση, αλλά μόνο αν τη χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με τις τακτικά συνταγογραφούμενες θεραπείες σας και μετά από συνεννόηση με τον ιατρό.

Τι να περιμένετε μετά τη θεραπεία;

Η θεραπεία με φως LED δεν είναι επεμβατική, επομένως δεν απαιτείται χρόνος ανάκτησης. Μπορείτε να συνεχίσετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες μόλις τελειώσει η θεραπεία σας. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία μπορεί να δείτε αποτελέσματα τα οποία θα γίνουν ακόμη πιο αισθητά όταν ολοκληρώσετε όλες τις θεραπείες σας.Συνιστάται να επαναλαμβάνετε και θεραπείες συντήρησης κάθε λίγους μήνες ή όπως συνιστά ο ιατρός σας.


Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

 

 


.

Κλείστε την Online ενημέρωσή σας από τους γιατρούς μας!

day planner 828611 1920

 

active block 300x300px

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.