Laser και ακμή

Laser και ακμή

Σε ποιες περιπτώσεις το laser είναι ιδανικό για το ακνεϊκό δέρμα;

Το laser είναι μια επιλογή θεραπείας που εκτελείται με στόχο την πρόληψη της ελαφριάς έως μέτριας ακμής.

Σε ποιες περιπτώσεις το laser είναι ιδανικό για το ακνεϊκό δέρμα;

Το laser είναι μια επιλογή θεραπείας που εκτελείται με στόχο την πρόληψη της ελαφριάς έως μέτριας ακμής.

- Η θεραπεία με laser τείνει να λειτουργεί καλύτερα και έχει λιγότερες παρενέργειες σε ανοιχτούς τόνους δέρματος καθώς λειτουργεί με τη συγκέντρωση φωτός, το οποίο διεισδύει στο δέρμα.

- Η θεραπεία με laser μπορεί επίσης να βοηθήσει τις λιπαρές επιδερμίδες καθώς μειώνει τα επίπεδα σμήγματος (λιπαρότητας). Τα χαμηλότερα επίπεδα λιπαρότητας σχετίζονται με λιγότερη ακμή.

- Τα laser μπορεί να έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Δεδομένου ότι η ακμή είναι στη ρίζα της μια φλεγμονώδης ασθένεια, η μείωση της φλεγμονής μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της ακμής επίσης.

- Η θεραπεία με laser είναι επίσης πολύ αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των ουλών που προέρχονται από ακμή .Βοηθά στην εξομάλυνση και την ανάπλαση της επιδερμίδας δίνοντας θεαματικά αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας συνεδρία.


Τι πρέπει να κάνω για να αποφύγω τις πιθανές ουλές από ακμή;

• Για να αποφευχθούν οι ουλές της ακμής είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην πιέζετε τα σπυράκια προσπαθώντας να αφαιρέσετε το πύον. Πιέζοντας τα σπυράκια, η φλεγμονή που υπάρχει στο εσωτερικό της επιδερμίδας αυξάνεται και το κολλαγόνο χάνεται, πράγμα που σημαίνει ότι το δέρμα σας δεν μπορεί να επουλωθεί όπως θα έπρεπε. Μπορεί επίσης να προκληθεί μόλυνση.

• Κάποτε υπήρχε η θεωρία ότι η έκθεση στον ήλιο βοηθάει αρκετά στην ακμή. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική άμεση έκθεση στον ήλιο μπορεί να επιδεινώσει την ακμή. Γι' αυτό η χρήση αντηλιακής προστασίας είναι απαραίτητη κατά την έκθεση στον ήλιο.

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed