Αποτρίχωση με Laser: Γιατί κάποιες τρίχες αντιστέκονται;
Αποτρίχωση Laser

Αποτρίχωση με Laser: Γιατί κάποιες τρίχες αντιστέκονται;

Η αποτρίχωση με laser είναι απλή υπόθεση όμως όπως σε όλες τους κανόνες υπάρχουν και εξαιρέσεις και φυσικά πολλές απορίες που θα τις λύσουν οι ειδικοί των City Med. Τι συμβαίνει με τις τρίχες; Είναι  φυσιολογικό να μην πέφτουν απευθείας μετά το λέιζερ και γιατί κάποιοι χρειάζονται παραπάνω συνεδρίες από αυτές που αναφέρει το πρωτόκολλο;

Ο αριθμός των θεραπειών που θα χρειαστούν συνολικά διαφέρει από άτομο σε άτομο. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το χρώμα της επιδερμίδας, το χρώμα και το πάχος της τρίχας, η περιοχή του σώματος, τα επίπεδα των ορμονών του κάθε ατόμου. Για το λόγο αυτόν ίσως ζητηθεί ορμονολογικός έλεγχος. Για το πρόσωπο είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο συνολικός αριθμός, επειδή η περιοχή συχνά επηρεάζεται από ορμονικές διαταραχές. Εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, της τρίχας και της πυκνότητας της τριχοφυϊας. Το laser, προσβάλλει τις τρίχες που βρίσκονται στην αναγενή φάση του κύκλου τους , επομένως σε κάθε συνεδρία καταστρέφεται ριζικά  ορισμένος αριθμός τριχικών θυλάκων. Επομένως, το laser είναι πιο αποτελεσματικό στην αναγενή φάση της τρίχας δηλαδή στη φάση που αναπτύσεται η τρίχα , ενώ στις υπόλοιπες φάσεις ανάπτυξης της τρίχας ( καταγενής και τελογενής ) είναι κατά πολύ λιγότερο αποτελεσματικό.

Για το λόγο αυτό, το laser έχει διαφορετικά αποτελέσματα σε κάθε άτομο και κάποια άτομα ίσως χρειάζονται παραπάνω συνεδρίες από ότι ο μέσος όρος.  Γενικά, με το τέλος της θεραπείας με laser Αlexandrite το 80% των τριχών δεν ξαναβγαίνει.  Επιτυχημένη θεραπεία θεωρείται αύτη που επιτυγχάνει μείωση της τριχοφυΐας σε ποσοστό 70-80 %, αναλόγως με το είδος της τρίχας και το κάθε άτομο ξεχωριστά.  Άτομα που πάσχουν από ορμονικές διαταραχές, όπως υπέρ-, υποθυρεοειδισμό, πολυκυστικές ωοθήκες, ινομυώματα, οι οποίες επηρεάζουν την ανάπτυξη της τρίχας, είναι πιθανό να χρειάζονται περισσότερες συνεδρίες. Περιοχές ορμονικά εξαρτώμενες όπως οι θηλές, το πίσω μέρος των μηρών, η κοιλιά, το άνω χείλος απαιτούν επίσης μεγαλύτερο αριθμό συνεδριών.

 


.

Κλείστε την Online ενημέρωσή σας από τους γιατρούς μας!

day planner 828611 1920

 

active block 300x300px

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.