Καθαρισμός Προσώπου

Τα οφέλη του Καθαρισμού Προσώπου

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές θεραπείες περιποίησης του προσώπου είναι ο βαθύς καθαρισμός, με άμεσα αισθητά αποτελέσματα και μια μοναδική αίσθηση λάμψης, ανανέωσης και αναζωογόνησης. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, απομακρύνονται τα μαύρα στίγματα, γίνεται απολέπιση της επιδερμίδας, και εφαρμόζεται τόσο μια θεραπεία δερμοαπόξεσης ή peeling, όσο και μια καταπραϋντική μάσκα. Τέλος, η επιδερμίδα ενυδατώνεται και προστατεύεται από την ηλιακή ακτινοβολία με κάποιο ειδικό αντηλιακό προϊόν.

Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές θεραπείες περιποίησης του προσώπου είναι ο βαθύς καθαρισμός, με άμεσα αισθητά αποτελέσματα και μια μοναδική αίσθηση λάμψης, ανανέωσης και αναζωογόνησης. Κατά τη διάρκεια του καθαρισμού, απομακρύνονται τα μαύρα στίγματα, γίνεται απολέπιση της επιδερμίδας, και εφαρμόζεται τόσο μια θεραπεία δερμοαπόξεσης ή peeling, όσο και μια καταπραϋντική μάσκα. Τέλος, η επιδερμίδα ενυδατώνεται και προστατεύεται από την ηλιακή ακτινοβολία με κάποιο ειδικό αντηλιακό προϊόν.

Πρόκειται για μια εντελώς ανώδυνη θεραπεία που διαρκεί 1-2 ώρες και γίνεται συνήθως 1-4 φορές το χρόνο, ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας και τον τύπο δέρματος (τα λιπαρά δέρματα συνήθως χρειάζονται καθαρισμό περισσότερες από 2 φορές το χρόνο), η οποία μπορεί επίσης να δράσει σαν συμπληρωματική θεραπεία κατά της ακμής.

Αποτελέσματα Βαθύ Καθαρισμού Προσώπου

Τα πιο βασικά οφέλη ενός βαθύ καθαρισμού προσώπου (με ατμό) είναι τα εξής:

• Η επιδερμίδα γίνεται πιο λεία.
• Το δέρμα ενυδατώνεται βαθιά.
• Τα μαύρα στίγματα και το σμήγμα απομακρύνονται.
• Η επιδερμίδα βρίσκει την χαμένη της λάμψη.
• Η αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας.
• Η μικροκυκλοφορία βελτιώνεται.
• Η εισαγωγή των δραστικών ουσιών αυξάνεται.
• Το δέρμα οξυγονώνεται και αποτοξινώνεται.

Τί να περιμένεις μετά από τον Βαθύ Καθαρισμό

Κατ’ αρχήν να τονιστεί ότι κάθε άνθρωπος, ανεξαρτήτου ηλικίας, τύπου δέρματος και φύλου, μπορεί να δράξει τα οφέλη του καθαρισμού προσώπου, ο οποίος μπορεί να πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ωστόσο, άτομα με δερματοπάθειες, τραύματα, κάποια εμφανή δερματική κακοήθεια ή άλλη φλεγμονώδη πάθηση του δέρματος θα πρέπει να αποφεύγουν τον βαθύ καθαρισμό πριν ομαλοποιηθεί η κατάσταση του δέρματός τους.

Σε ότι αφορά στο πρωτόκολλο θεραπείας που ακολουθείται στον καθαρισμό του προσώπου, αυτό διαφέρει ανάλογα με την ευαισθησία και τις ανάγκες του δέρματος. Συνήθως, μετά το βαθύ καθαρισμό προσώπου, υπάρχει μια μικρή και εντελώς παροδική κοκκινίλα στο πρόσωπο, η οποία συνήθως υποχωρεί τελείως μέχρι να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός.

Επίσης, καλό θα ήταν να μη γίνει χρήση μακιγιάζ, αποτρίχωσης στο πρόσωπο με λέιζερ, σολάριουμ ή ηλιοθεραπείας, η έκθεση σε σκόνες και ιδρώτα και η χρήση πετσετών και μαξιλαροθηκών που δεν είναι απόλυτα καθαρές για τα πρώτα δυο με τρια 24ωρα μετά τον καθαρισμό. Γενικά, η καθαριότητα και η υγιεινή του προσώπου είναι πολύ σημαντικές μετά το βαθύ καθαρισμό και θα πρέπει να γίνονται με προσοχή και ευλάβεια, σύμφωνα με τις οδηγίες του ειδικού.

Πώς βοηθάει ο Καθαρισμός Προσώπου στην ανανέωση του δέρματος

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο καθαρισμός του προσώπου με ατμό αυξάνει την οξυγόνωση του δέρματος τοπικά, διευκολύνει την μικροκυκλοφορία και μαλακώνει το δέρμα. Για να γίνει κατανοητός ο μηχανισμός που επιφέρει αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να εξηγηθούν κάποια κομμάτια των καθημερινών λειτουργιών του οργανισμού. Τα κύτταρα του δέρματος ανανεώνονται συνεχώς, με  χιλιάδες από αυτά να πεθαίνουν, δίνοντας τη θέση τους σε άλλα, νέα κύτταρα, μέσα σε ένα διάστημα περίπου 30 ημερών. Η διαδικασία αυτή δίνει φωτεινότητα και λάμψη στο πρόσωπο, κάτι που θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε για πάντα εάν δεν μεσολαβούσαν παράγοντες όπως το μακιγιάζ, ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής, η παραγωγή σμήγματος, η μόλυνση της ατμόσφαιρας και ο ελλιπής καθαρισμός του προσώπου. Όλα αυτά κάνουν θαμπώνουν το δέρμα, κάνοντάς το να δείχνει κουρασμένο εξαιτίας της συσσώρευσης νεκρών κυττάρων επιφανειακά στο δέρμα.

Σε αυτή την προβληματική κατάσταση έρχεται ο βαθύς καθαρισμός, ο οποίος μαλακώνει την κεράτινη (ανώτερη) στοιβάδα του προσώπου, διευκολύνοντας την βαθύτερη και πιο αποτελεσματική διείσδυση των ωφέλιμων, δραστικών συστατικών. Μελέτες έχουν, επίσης, δείξει ότι ο βαθύς καθαρισμός διευκολύνει το επόμενο στάδιο της θεραπείας, αυτό της απολέπισης και της απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων, επιτρέποντας στο δέρμα να βρει τη χαμένη του λάμψη, φρεσκάδα και νεανικότητα.

Καθαρισμός Προσώπου και ασφάλεια

Όταν πρόκειται να κάνετε βαθύ καθαρισμό προσώπου με ατμό, αυτός θα πρέπει να γίνεται από επαγγελματία που γνωρίζει σημαντικές παραμέτρους, όπως το χρόνο έκθεσης του εκάστοτε δέρματος στον ατμό, την απόσταση του vapeur από το δέρμα και τη θερμοκρασία. Ειδάλλως, μπορεί να προκληθούν βλάβες και προβλήματα στο δέρμα, όπως λιπαρότητα, αφυδάτωση, ακόμα και έγκαυμα. Φυσικά, ο καθαρισμός προσώπου μπορεί να γίνει και στο σπίτι, με προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης. Παρόλα αυτά, δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικός και εις βάθος όσο ο καθαρισμός με ατμό.

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed