Πέντε μέθοδοι πρόληψης του ηλιακού εγκαύματος
Ηλιακό Έγκαυμα

Πέντε μέθοδοι πρόληψης του ηλιακού εγκαύματος

Τα ηλιακά εγκαύματα είναι μία κατάσταση με την οποία σχεδόν όλοι έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι μία η και περισσότερες φορές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ιδιαίτερα οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμα δέρματα, είναι και περισσότερο επιρρεπείς στις αρνητικές συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο.

Σήμερα θα δούμε πέντε από τους πιο δημοφιλείς τρόπους θεραπείας ενός ηλιακού εγκαύματος.

1. Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο

Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εκτεθεί η περιοχή του εγκαύματος ξανά μέσα στον ήλιο παρά μόνο εφόσον το έγκαυμα έχει υποχωρήσει πλήρως. Προτιμήστε στην συγκεκριμένη περιοχή να αφήσετε το δέρμα να αναπνεύσει φορώντας ελαφριά και δροσερά ρούχα.

2. Δροσίστε τακτικά την περιοχή του εγκαύματος

Μπορείτε να τοποθετήσετε μία δροσερή κομπρέσα στο δέρμα για λίγη ώρα ή ακόμη καλύτερα να κάνετε ένα δροσερό ντους. Προσπαθήστε να μην τρίβετε το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή και να αποφύγετε την επαφή με πετσέτα μέχρι να υποχωρήσει το έγκαυμα.

3. Εφαρμόστε μία κρέμα για εγκαύματα

Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες λύσεις στην αγορά που μπορούν να ανακουφίσουν από τις συνέπειες ενός εγκαύματος. Με τη χρήση μιας κρέμας ή μιας λοσιόν για εγκαύματα μπορείτε να ανακουφιστείτε γρήγορα από τον ερεθισμό και το κάψιμο.

4. Πίνετε πολλά υγρά

Φροντίστε να πίνετε πολύ νερό για να αποφύγετε μία ενδεχόμενη αφυδάτωση. Επίσης είναι φρόνιμο για λίγες μέρες να αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ. Το έγκαυμα έχει ως συνέπεια να χάνετε ταχύτερα υγρά μέσω του δέρματος και αυτός είναι και ο λόγος που απαιτείται η συχνή και άμεση αναπλήρωση τους. 

5. Χρησιμοποιήστε ένα αντηλιακό

Η χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας δεν είναι σίγουρα μέθοδος θεραπείας αλλά μέθοδος πρόληψης. Δεν θα μπορούσε ωστόσο να λείπει από την συγκεκριμένη λίστα καθώς το αντηλιακό είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος σας στις αρνητικές συνέπειες από την παρατεταμένη έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε πως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, πέρα από την δημιουργία εγκαυμάτων, είναι και η βασική αιτία για την εμφάνιση καρκίνου στο δέρμα. Μην αμελείτε λοιπόν την ανάγκη προστασίας του δέρματος, ώστε και αυτό το καλοκαίρι να απολαύσετε τη θάλασσα χωρίς δυσάρεστες εξελίξεις.


.

Κλείστε την Online ενημέρωσή σας από τους γιατρούς μας!

day planner 828611 1920

 

active block 300x300px

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.