Fillers: Πώς να προετοιμαστείτε κατάλληλα για την θεραπεία

Fillers: Πώς να προετοιμαστείτε κατάλληλα για την θεραπεία

Η θεραπεία με fillers υαλουρονικού οξέως (ή αλλιώς ενέσιμα εμφυτεύματα) είναι μια δημοφιλής και ασφαλής μέθοδος για την αποκατάσταση του περιγράμματος του προσώπου, την πλήρωση ελλειμμάτων και την ενίσχυση της πληρότητας της επιδερμίδας. Επιλέγεται συχνά για την διόρθωση ατελειών του προσώπου καθώς και την συμπλήρωση του χαμένου όγκου. Λειτουργεί προσθέτοντας σχήμα και όγκο στα σημεία όπου έχουν χαθεί και υπάρχει ανάγκη να αποκατασταθούν, με εντυπωσιακά, άμεσα και φυσικά αποτελέσματα και πραγματοποιείται μέσω της έγχυσης υαλουρονικού οξέος στα σημεία αυτά.

Για να μάθετε όμως ποια θεραπεία με filler είναι κατάλληλη για εσάς και να προστατεύσετε παράλληλα την υγεία σας, μπορείτε να συζητήσετε με τον/την ιατρό δερματολόγο σας τους στόχους σας, τις προσδοκίες και τυχόν ανησυχίες που έχετε.

Για να σας βοηθήσουν λοιπόν να αποκομίσετε το μέγιστο όφελος από την θεραπεία με filler, οι ειδικοί δερματολόγοι των City Med συνιστούν να:

• Κάνετε ερωτήσεις.
• Συγκεντρώστε σημαντικές πληροφορίες πριν από την θεραπεία με filler.

Συνεδρία συζήτησης πριν από τη θεραπεία με fillers

Πάντα είναι σημαντικό να συζητάτε με τον/την ιατρό σας και να ακολουθείτε τις ατομικές οδηγίες που θα λάβετε για την ενδεδειγμένη προετοιμασία και φροντίδα. Η υποβολή ερωτήσεων κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο ιατρείο θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε τι να περιμένετε, ώστε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση. Προτού ξεκινήσετε τη θεραπεία με filler κάντε τις ακόλουθες ενδεδειγμένες ερωτήσεις:

• Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα ή προσωρινά;
• Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες;
• Έχω μεγαλύτερο κίνδυνο για παρενέργειες;
• Είναι το filler εγκεκριμένο από τον FDA για αυτήν τη χρήση;
• Πόσο καιρό χρησιμοποιείτε αυτό το filler;
• Σε πόσους ασθενείς έχετε εφαρμόσει filler;
• Μπορώ να δω φωτογραφίες από το “πριν και μετά” τη θεραπεία ή να μιλήσω με ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με αυτό το filler;
• Πόσο θα κοστίσει η θεραπεία;

Ιατρικός έλεγχος

Πριν από τη διαδικασία, ο/η ιατρός θα πρέπει να πραγματοποιήσει ιατρικό έλεγχο για να εξασφαλίσει ότι είστε κατάλληλος υποψήφιος. Στο πλαίσιο της ιατρικής επίσκεψης, αφού γίνει λήψη πλήρους ιατρικού ιστορικού, ο/η δερματολόγος θα εξετάσει το δέρμα σας, ώστε να προσδιορίσει και αξιολογήσει εάν η θεραπεία με έγχυση ενός ενέσιμου εμφυτεύματος ενδείκνυται για εσάς.  Στην περίπτωση που ένα filler είναι κατάλληλο, ασφαλές και αποτελεσματικό για εσάς, ο/η δερματολόγος θα σας εξηγήσει γιατί επιλέγει και προτείνει την συγκεκριμένη θεραπεία με filler, τι μπορείτε να περιμένετε από την θεραπεία και εάν θα σας δώσει καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα. Σε αυτό το σημείο είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε πλήρως τη διαδικασία, τα πιθανά αποτελέσματα και τον χρόνο ανάρρωσης.

Γιατί θα πρέπει να ενημερώσετε τον/την δερματολόγο σας

Πριν ξεκινήσει η έγχυση των fillers υαλουρονικού οξέως, είναι απαραίτητο να ενημερώσετε τον/την δερματολόγο σας για όλες τις ιατρικές παθήσεις που πιθανόν έχετε. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον/την δερματολόγο σας να γνωρίζει εάν πάσχετε από:

• Αλλεργίες
• Αιμορραγική διαταραχή
• Συστηματική φαρμακευτική αγωγή που λαμβάνετε (συνταγογραφούμενης ή μη) καθώς και συμπληρωμάτων διατροφής
• Πιθανότητα ή επιθυμία εγκυμοσύνης στο άμεσο μέλλον
• Ιστορικό χρόνιων νόσων (αυτοάνοσα νοσήματα, νοσήματα κολλαγόνου κ.λπ.)
• Προηγούμενη αισθητική θεραπεία (αναφέρετε άλλες επεμβάσεις και εμφυτεύματα)
• Δέρμα που ερεθίζεται εύκολα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ασφαλής έγχυση ενέσιμων εμφυτευμάτων απαιτεί ιατρική γνώση και εμπειρία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η έγχυση του κατάλληλου υλικού, όπου και όπως χρειάζεται. Να θυμάστε ότι η διαδικασία ποικίλλει ανάλογα με το filler που θα χρησιμοποιήσει ο/η δερματολόγος σας, το σημείο που θα αντιμετωπιστεί και το ιατρικό ιστορικό σας.

Συνοψίζοντας, η επίσκεψη σε έναν/μία δερματολόγο είναι χρήσιμη και αξίζει την επένδυση καθώς προστατεύετε την υγεία σας και αποφεύγετε μη αναστρέψιμες βλάβες στο δέρμα σας.

Στα Δερματολογικά Κέντρα City Med είμαστε σε θέση να προσφέρουμε την πλέον εξατομικευμένη και ασφαλή λύση για κάθε περίπτωση, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες και τις πιο σύγχρονες μεθόδους θεραπείας.

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed