Πόσο ασφαλής είναι η Αποτρίχωση με Laser σε άτομα με διαταραχές Θυρεοειδούς;
Αποτρίχωση Laser και θυροειδης

Πόσο ασφαλής είναι η Αποτρίχωση με Laser σε άτομα με διαταραχές Θυρεοειδούς;

Η Laser Αποτρίχωση είναι απόλυτα ασφαλής όταν εφαρμόζεται ή επιβλέπεται από δερματολόγο. Το laser ουσιαστικά είναι ενισχυμένο μονοχρωματικό φως που προκαλεί επιλεκτική φωτοθερμόλυση στο θύλακο της τρίχας καταστρέφοντας μόνο αυτόν. Δεν ενέχει κινδύνους για τον οργανισμό καθώς δεν επηρεάζει το δέρμα ή εσωτερικά όργανα.

Στα CITY MED  η αποτρίχωση αντιμετωπίζεται ως ιατρική πράξη και ως εκ τούτου υπάρχει πάντα δερματολογική εποπτεία της θεραπείας. Πριν από την εφαρμογή, λαμβάνεται ιατρικό ιστορικό και διερευνάται η τυχόν ύπαρξη σπίλων (ελιές), θυλακίτιδας, αγγειακών ή δερματικών βλαβών αλλά και τα αίτια της  ανεπιθύμητης τριχοφυΐας που μπορεί να αποδειχτεί αποτέλεσμα κάποιας ορμονικής διαταραχής (π.χ. σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, διαταραχές θυρεοειδούς). Αν παρατηρηθεί υπερτρίχωση σε ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, τότε συστήνεται ορμονικός έλεγχος. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε θεραπεία αποτρίχωσης με laser σε άτομα με διαταραχές θυρεοειδούς.

Πριν την εφαρμογή της θεραπείας, πραγματοποιείται φυσική εξέταση για να εντοπιστούν οι ιδιαιτερότητες της τριχοφυΐας του κάθε δέρματος: εκτίμηση φωτότυπου, χρώματος, διαμέτρου και πυκνότητας της τριχοφυΐας. Αν πρόκειται για γυναίκα ερευνάται το ενδοκρινολογικό και γυναικολογικό ιστορικό και, αν απαιτηθεί υπάρχει συνεργασία με ιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Με τον τρόπο αυτό η θεραπεία είναι εξατομικευμένη και αποτελεσματική. Η αποτρίχωση με LASER δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα με ιστορικό ψωρίασης, λεύκης, ερυθηματώδους λύκου, σκληροδερμίας, σαρκοείδωσης, φωτοδερματίτιδας, ανοσοκαταστολής ή σε άτομα υπό χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία. Αντενδείκνυται επίσης όταν υπάρχει πρόσφατη λήψη ορισμένων φαρμάκων (π.χ.ισοτρετινοΐνη το τελευταίο εξάμηνο, διάφορα φωτοευαισθητοποιά φάρμακα), κακοήθεις βλάβες του δέρματος, νευρολογικά προβλήματα (π.χ. επιληψία ). Επίσης ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε άτομα με ευαισθησία στο κρύο ή δέρμα με τατουάζ, με σπίλους στην περιοχή αποτρίχωσης, με ιστορικό σακχαρώδη διαβήτη, με δερματίτιδες.

Τέλος, σε άτομα με ιστορικό επαναλαμβανόμενων επεισοδίων έρπητα τύπου I και II λαμβάνονται συγκεκριμένες προφυλάξεις πριν από τη θεραπεία.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

 


.

active block 300x300px

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.