Αντιμετώπιση ΑΚΜΗΣ

Αντιμετώπιση ΑΚΜΗΣ με Laser CO2

Η ακμή αποτελεί την πιο συχνή νόσο των τριχοσμηγματογόνων αδένων και προσβάλλει κυρίως το πρόσωπο, το θώρακα και τη ράχη. Εμφανίζεται τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άνδρες όλων των ηλικιών και χωρίς να σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα, έχει σημαντικές ψυχοκοινωνικές συνέπειες στους πάσχοντες.

Η ακμή αποτελεί την πιο συχνή νόσο των τριχοσμηγματογόνων αδένων και προσβάλλει κυρίως το πρόσωπο, το θώρακα και τη ράχη. Εμφανίζεται τόσο σε γυναίκες, όσο και σε άνδρες όλων των ηλικιών και χωρίς να σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα, έχει σημαντικές ψυχοκοινωνικές συνέπειες στους πάσχοντες.

Μετά την αποθεραπεία των σοβαρών μορφών ακμής, συνήθης είναι η εμφάνιση ουλών. Οι ουλές μπορεί να είναι διαφόρων ειδών: «στιγμοειδείς» (ice peak), «πλατιές εμβυθισμένες», «κυματοειδείς» ή «υπερτροφικές» (χηλοειδή). Οι ουλές εντοπίζονται στα σημεία της προϋπάρχουσας ακμής, δηλαδή σε πρόσωπο, ώμους, θώρακα και γλουτούς.

Η κλινική και αισθητική δερματολογία έχουν στη διάθεση τους ένα ισχυρό όπλο για να καταπολεμήσουν τα σημάδια και τις ουλές που αφήνει η ακμή, το Fractional Laser CO2.  Με το Fractional CO2 ο χρόνος αποθεραπείας περιορίζεται στο ελάχιστο. Στα έμπειρα χέρια δερματολόγων μπορεί να δώσει μόνιμες λύσεις στα απομεινάρια της ακμής απομακρύνοντας τα σχετικά ανώδυνα και σε μικρό χρονικό διάστημα.

Το Fractional Laser CO2 αντιμετωπίζει με εξαιρετικά αποτελέσματα τα περισσότερα σημάδια που ενίοτε αφήνει η ακμή.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Ξεκινά με την κατάλληλη ενημέρωση και εφ όσον έχει κριθεί σκόπιμο ότι η συγκεκριμένη θεραπεία ταιριάζει στο κλινικό περιστατικό.

Η πάσχουσα περιοχή καλύπτεται με αναισθητική κρέμα (για να μειωθεί οποιαδήποτε ενόχληση).  Κατόπιν εφαρμόζεται το laser.

Η θεραπεία βασίζεται στην εξάχνωση στοιβάδων δέρματος μέσω πολυάριθμων  θερμικών  μικροοπών  που διαχωρίζονται από ζώνες άθικτου δέρματος, με αποτέλεσμα την γρήγορη επούλωση και αναδόμηση αυτού. Μέσω της διέγερσης των ινοβλαστών,  το Fractional Laser CO2 προάγει την παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης.Τόσο το κολλαγόνο όσο και η ελαστίνη είναι απαραίτητα στοιχεία για την θρέψη εκ των έσω των ουλών /σημαδιών και την μετέπειτα αποκατάσταση αυτών καθώς βοηθούν στην αναγέννηση νέου γερού και υγιές δέρματος.

Μετά το τέλος της συνεδρίας ο ασθενής εμφανίζει περιορισμένη ερυθρότητα (ανάλογα με το πρόβλημα και την ένταση της θεραπείας) η οποία υποχωρεί τις επόμενες μέρες.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Η κάθε συνεδρία δίνει 20-35% του επιθυμητού αποτελέσματος και δρα αθροιστικά με τις μετέπειτα συνεδρίες.

Η χρήση Fractional Laser CO2 γίνεται αποκλειστικά από ιατρούς
Σημαντικό μέρος της θεραπείας είναι η αποθεραπεία καθώς ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες που θα του δοθούν.


Οδηγίες μετά την χρήση Fractional Laser CO2 (δεν αφορά όλες τις περιπτώσεις)

• Απαγορευεται η συστηματική έκθεση στον ήλιο

• Απαγορευεται τις πρώτες μέρες η χρήση σάουνας, χαμάμ και γενικότερα δραστηριοτήτων με συσσωρευμένη θερμότητα

• Ο ασθενής πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του ιατρού και να χρησιμοποιήσει τις αναπλαστικές κρέμες

• Χρήση τοπικής αντιβιοτικής αλοιφής για κάποιες μέρες

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται εξαρτάται από το βάθος /έκταση των βλαβών, το είδος τους, την επιδερμίδα και την ηλικία. Συνηθώς απαιτούνται 3-6 συνεδρίες ανά 20-30 μέρες για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.


Περιορισμοί για την χρήση Fractional Laser CO2

Υπάρχουν κάποιο περιορισμοί  σχετικά με την εφαρμογή του Fractional Laser CO2 γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό πριν από την θεραπεία να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του ασθενούς και συζήτηση με τον θεράποντα ιατρό.

Η χρήση Laser απογορεύεται σε περιπτώσεις όπως οι: ερπητική λοίμωξη, ερυθρωματώδης λύκος,σκληροδερμία κ.α.

• Η θεραπεία πρέπει να γίνεται την χρονική περίοδο από τον φθινόπωρο έως και τον χειμώνα καθώς η συστηματική έκθεση στον ήλιο απαγορεύεται αυστηρά

• Επιδερμίδες με τάση αποχρωματισμού

• Οι ασθενείς που έκαναν θεραπεία με τρετινοίνη έχουν κάποιους χρονικούς περιορισμούς όσον αφορά το χρόνο που τους επιτρέπεται η χρήση Laser.


Δείτε ακόμη

Ανάπλαση προσώπου με Fractional CO2

20 ερωτήσεις και απαντήσεις για την Ακμή

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed