Χημικό Peeling

5 λόγοι να επιλέξετε Χημικά Peeling

Εκτός από ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο για νεανικό, καθαρό, ανανεωμένο και φωτεινό δέρμα,  τα χημικά πίλινγκ είναι μια άριστη λύση για την αντιμετώπιση διάφορων δερματικών προβλημάτων, όπως η ακμή, οι ρυτίδες και οι πανάδες. Επίσης, το γεγονός ότι μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες αντιγήρανσης, όπως τα υαλουρονικά εμφυτεύματα, το μπότοξ, τα νήματα άμεσης έλξης και ανόρθωσης, τα νήματα πλέγματος υποστήριξης και η αυτόλογη μεσοθεραπεία κάνει τα χημικά peeling ιδανικές λύσεις όταν ο στόχος είναι  η αποκατάσταση, η ανανέωση και η διατήρηση της νεανικότητας του δέρματος.

Εκτός από ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο για νεανικό, καθαρό, ανανεωμένο και φωτεινό δέρμα, τα χημικά πίλινγκ είναι μια άριστη λύση για την αντιμετώπιση διάφορων δερματικών προβλημάτων, όπως η ακμή, οι ρυτίδες και οι πανάδες. Επίσης, το γεγονός ότι μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες θεραπείες αντιγήρανσης, όπως τα υαλουρονικά εμφυτεύματα, το μπότοξ, τα νήματα άμεσης έλξης και ανόρθωσης, τα νήματα πλέγματος υποστήριξης και η αυτόλογη μεσοθεραπεία κάνει τα χημικά peeling ιδανικές λύσεις όταν ο στόχος είναι  η αποκατάσταση, η ανανέωση και η διατήρηση της νεανικότητας του δέρματος.

Πιο αναλυτικά, τα χημικά πίλινγκ είναι ιδανικές θεραπείες για:

1. Μείωση των ρυτίδων και λεπτών γραμμών

Η διαδικασία του χημικού πίλινγκ αφαιρεί το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε νέο, λείο, και φρέσκο δέρμα να αποκαλυφθεί. Αυτό ενισχύεται και με την πρόκληση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης που γίνεται μέσα από το χημικό πίλινγκ. Πολλές φορές, οι λεπτές επιφανειακές ρυτίδες αντιμετωπίζονται με μια μόνο εφαρμογή χημικού πίλινγκ (ελαφρύ πίλινγκ). Σε άλλες περιπτώσεις, ενδεχομένως να χρειαστεί μια πιο δραστική προσέγγιση, όπως ένα μέτριο η βαθύ peeling, για καλύτερα αποτελέσματα.

2. Βελτίωση της ακμής και τη μείωση των σημαδιών της

Σύμφωνα με έρευνες, τα χημικά πίλινγκ που περιέχουν φρεάτιο γλυκολικού οξέως ή σαλικυλικό οξύ μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την ακμή σε ποσοστό 50-95% και 45-75%, αντίστοιχα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η ακμή βελτιώνεται σημαντικά με την εφαρμογή χημικού peeling, ενώ παράλληλα μειώνονται θεαματικά και τα σημάδια και τις ουλές ακμής. Αυτό συμβαίνει επειδή, τις περισσότερες φορές, η ακμή είναι πρόβλημα της επιφάνειας του δέρματος και δεν αφορά τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Αυτό σημαίνει ότι σπάνια θα χρειαστεί να γίνει εφαρμογή μέτριου ή βαθύτερου πίλινγκ για την μείωση των ουλών ακμής, εκτός αν αυτές είναι σημαντικά βαθιές. Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι το χημικό πίλινγκ μπορεί να βελτιώσει τη σοβαρότητα των σημαδιών ακμής κατά 75% κατά μέσο όρο και να μειώσει τις ουλές ακμής στο απόλυτο (100%) των περιπτώσεων.

3. Αντιμετώπιση βλαβών από τον ήλιο

Το χημικό peeling μπορεί να επιδιορθώσει ζημιές που έχουν προκληθεί από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία – ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση. Με την εφαρμογή του χημικού πίλινγκ, μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και αντιστροφή της βλάβης στο δέρμα που έχει προέλθει από τον ήλιο σε περιοχές όπως το πρόσωπο, το ντεκολτέ, το λαιμό και τα χέρια. Φυσικά, μετά την θεραπεία με χημική απολέπιση, η επιδερμίδα θα μπορέσει να διατηρήσει την νεανική και φρέσκια της όψη για πολύ καιρό με τη σωστή αντηλιακή προστασία.

4. Αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων

Εκτός από τις ουλές ακμής, το χημικό peeling μπορεί να συντελέσει στην βελτίωση της όψης του δέρματος όταν υπάρχουν δερματικές παθήσεις και ανισορροπίες, όπως ο αποχρωματισμός λόγω κηλίδων γήρανσης και ο υπερχρωματισμός. Πέραν τούτου, όμως, το χημικό πίλινγκ συνδράμει στην ψυχική ανάταση του ατόμου, αφού αντιμετωπίζει δερματικές καταστάσεις που επηρεάζουν αρνητικά την ψυχολογία του, δίνοντάς στο δέρμα τη χαμένη του λάμψη, νεανικότητα, ομορφιά και φρεσκάδα.

5. Ενίσχυση των αποτελεσμάτων των προϊόντων περιποίησης

Με την αφαίρεση του νεκρού, επιφανειακού στρώματος δέρματος, το νέο δέρμα που αποκαλύπτεται είναι έτοιμο να δεχτεί την πλήρη γκάμα των θρεπτικών και αντιγηραντικών συστατικών που υπάρχουν στα προϊόντα περιποίησης που εφαρμόζονται μετά τη χημική απολέπιση. Με αυξημένη, πλέον, την αποτελεσματικότητά τους, τα συστατικά απορροφώνται πλήρως ενώ απαιτείται η ελάχιστη συνιστώμενη ποσότητα τους για την επίτευξη του αναγραφόμενου αποτελέσματος.

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed