11 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα Lasers

11 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τα Lasers

Αποτρίχωση με Laser : Αλήθειες και ..... παραπλανήσεις!!
Μαζέψαμε το top έντεκα των ερωτήσεων που μας κάνετε σχετικά με την μέθοδο αποτρίχωσης με ιατρικά μηχανήματα Lasers και σας ενημερώνουμε.

Αποτρίχωση με Laser : Αλήθειες και ..... παραπλανήσεις!!
Μαζέψαμε το top έντεκα των ερωτήσεων που μας κάνετε σχετικά με την μέθοδο αποτρίχωσης με ιατρικά μηχανήματα Lasers και σας ενημερώνουμε.

1) Πόσο κοστίζει μία συνεδρία Laser ;
Εξαρτάται από  την περιοχή που θα εφαρμοστεί η θεραπεία.Μην σας παραπλανούν οι διάφορες ελκυστικές προσφορές του διαδικτύου.Οι περισσότερες προσφορές αφορούν μηχανήματα παλμικού φωτός IPL και όχι Lasers.

2) Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν?
Εξαρτάται από την περιοχή ,τις προηγούμενους θεραπείες αποτρίχωσης και την ποιότητα της τρίχας.Οι ορμονοεξαρτώμενες περιοχές
χρειάζονται περισσότερες θεραπείες (πχ πηγούνι,μπικίνι,άνω χείλος,κ.α.).Σημαντικό είναι όμως να ανααφέρουμε οτι αν η υπερτρίχωση είναι αποτέλεσμα ορμονιολογικών διαταραχών θα πρέπει  να ρυθμιστούν παράλληλα  και  αυτά. Βιβλιογραφικά αναφέρονται 10-12 συνεδρίες για το τέλος της θεραπείας.

3) Πόσο μόνιμη είναι η αποτρίχωση με το laser;
Θα υπάρξει μείωση της τριχοφυΐας κατά 85%.Για πλήρη εξάλειψη της τριχοφοιίας απαιτούνται συνεδρίες συντήρησης.

4) Οι άσπρες τρίχες βγαίνουν με το Laser?
Η τεχνολογία του Laser  είναι τέτοια ώστε να αναγνωρίζει και να σαρώνει περιοχές που έχουν μελανίνη  και να τις καταστρέφει.Οι λευκές τρίχες καθώς δεν έχουν μελανίνη δεν τις αναγνωρίζει το Laser οπότε δεν μπορεί και να τις απομακρύνει.

5) Πονάει η εφαρμογή ?
Τόσο το Laser Alexandrite όσο και το NDY είναι τεχνολογικά προηγμένα Lasers εμπλουτισμένα με κρυογόνο κάτι που συμβάλει στην ελαχιστοποίηση της ενόχλησης .Ένα μικρό αίσθημα πόνου ίσως υπάρχει σε κάποιες περιοχές που αντιμετωπίζεται με αναισθητική κρέμα 30-40 λεπτά πριν την θεραπεία.

6) Είμαι ξανθιά μπορώ να κάνω λέιζερ;
Το laser στοχεύει στην μελανίνη της τρίχας οπότε έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε σκουρόχρωμες επιδερμίδες και μαύρες τρίχες.Η φυσική ξανθιά τρίχα δεν μπορεί να διαβαστεί απο το μηχάνημα και ως εκ τούτου δεν απομακρύνεται.
Απο ποιά ηλικία μπορείτε  να ξεκινήσετε το Laser?
Το Laser μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο την ηλικία που έχετε ρυθμισμένο και σταθερό εμμηνορυσιακό κύκλο.

7) Τι διαφορά έχει το Laser από τη φωτόλυση IPL
Η φωτόλυση αναφέρεται σε μηχανήματα που λέγονται πηγές έντονου παλμικού φωτός (IPL)και ΔΕΝ είναι Laser. Το φώς αυτό διαφέρει από το Laser γιατί η εκπομπή του από το μηχάνημα δεν γίνεται με το σταθερό και μοναδικό χρώμα του Laser, οπότε τα μηχανήματα αυτά έχουν λιγότερο επιλεκτική δράση και άρα μικρότερη αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

8) Στα μεσοδιαστήματα απο τις Laser θεραπείες τί μέθοδο αποτρίχωσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε?
Αποκλειστικά χρήση ξυραφιού και όπου είναι εφικτό ψαλίδι(πηγούνι,άνω χείλος)

9) Βλέπω άμεσα αποτελέσματα?
Σε κάθε συνεδρία φεύγει μόνιμα 15-20% της συνολικής έκτασης.Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό το ποσοστό των τριχών βρίσκεται στην αναγενή φάση του κύκλου ζωής τους και αν τις χτυπήσουμε σωστά δεν θα εμφανιστούν πάλι.Οι υπόλοιπες θα επαναεμφανιστούν μετά την πάροδο 4 εβδομάδων για αυτό και είναι ο λόγος για τις επαναληπτικές συνεδρίες ανά μήνα

10) Μετά την επίτευξη της εξάλειψης του 80% θα πληρώνω το ίδιο?
Μετά την εκπλήρωση του υποσχόμενου χρονοδιάγραμματος επισκεπτών το κόστος των συνεδριών υπόκειται σε σοβαρή έκπτωση.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed