Ευρυαγγείες & Σκληροθεραπεία

ευρυαγγείες αποτελούν ένα από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και ενίοτε οι άνδρες. Eυρυαγγείες ή τελαγγειεκτασίες, ονομάζονται τα “σπασμένα” αγγεία που παρατηρούνται στο δέρμα. Εμφανίζονται συνήθως γύρω απο την μύτη, στα πλάγια των βλεφάρων, στα μάγουλα, στο πηγούνι, στο κάτω μέρος του ποδιού, στην κνήμη και στο εσωτερικό μέρος του γονάτου, όπως επίσης μπορούν να εμφανιστούν και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος. Το χρώμα τους είναι συνήθως κόκκινο, γαλάζιο ή ιώδες και ανάλογα με τον τρόπο που αναπτύσσονται χαρακτηρίζονται ως αραχνοειδείς, γραμμοειδείς, στικτές ή βλατιδώδεις. Η διάμετρος των ευρυαγγειών εκτείνεται από 0,1 έως και 1χιλιοστό.

Οι ευρυαγγείες οφείλονται κυρίως σε κληρονομικούς παράγοντες. Υπάρχει μεγάλη προδιάθεση για την εμφάνισή τους από την στιγμή που οι γονείς ή άλλοι συγγενείς τις έχουν εμφανίσει στο δέρμα τους. Καταλυτικό ρόλο έχει και η συστηματική έκθεση στον ήλιο και οι διάφορες πηγές θερμότητας όπως σάουνα, τζακούζι, καυτό νερό. Επιπλέον, διάφοροι ορμονικοί παράγοντες  όπως  η χρόνια λήψη αντισυλληπτικών χαπιών, η εγκυμοσύνη, η εμμηνόπαυση  και η εφηβεία ενοχοποιούνται για την εμφάνιση ευρυαγγειών. Τέλος, η ορθοστασία και φυσικά η παχυσαρκία, είναι συνθήκες που βοηθούν την εμφάνιση ευρυαγγειών (κυρίως στα πόδια).

Οι ευρυαγγείες συνήθως δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία μας, καθώς σπάνια οφείλονται σε ανεπαρκή φλεβική κυκλοφορία (δεν πρέπει να μπερδεύουμε τις ευρυαγγείες με τον φλεβίτη και τους κιρσούς).

Πως αντιμετωπίζονται οι ευρυαγγείες:

Υπάρχουν δυο βασικοί τρόποι αντιμετώπισης των ευρυαγγειών: η χρήση Laser και η σκληροθεραπεία, αρκεί το πρόβλημα να μην ανευρίσκεται εν τω βάθει. Σε κάποιες περιπτώσεις όπου οι ευρυαγγείες εντοπίζονται λόγω ανεπαρκούς φλεβικής κυκλοφορίας, η αντιμετώπισή τους γίνεται μόνο χειρουργικά.

Η εφαρμογή της σκληροθεραπείας, γίνεται με εγχύσεις διαλύματος σκληρυντικού πάνω στην πάσχουσα περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο θρομβώνουμε τα τριχοειδή αγγεία και έτσι εξαφανίζονται. Συνήθως απαιτούνται 3-4 συνεδρίες καθώς και η χρήση ελαστικού καλσόν. Σε αντίθεση με το Laser Long Pulse Nd:Υag, η σκληροθεραπεία παρουσιάζει ελάχιστο πόνο.

Τα σκήπτρα στην θεραπεία των ευρυαγγειών, κατέχει το Laser Long Pulse Nd:Υag, το οποίο σβήνει τις ευρυαγγείες με μεγάλη αποτελεσματικότητα ενώ παράλληλα προστατεύει απόλυτα τον περιβάλλοντα ιστό και δέρμα. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι περίπου 45 λεπτά (εξαρτάται από την έκταση των ευρυαγγειών). Συνήθως απαιτούνται 3-4 συνεδρίες ανά 40 ημέρες. Το μηχάνημα Laser Long Pulse Nd:Υag, αποτελεί την επιτομή των Lasers για την συγκεκριμένη θεραπεία ενώ ο ασθενής μπορεί να δει διαφορά από το πρώτο κιόλας ραντεβού και χωρίς να απαιτηθεί η χρήση ελαστικού καλσόν.

Η θεραπεία με την χρήση Laser συγκεντρώνει πολλά θετικά στοιχεία καθώς είναι:

• Ανώδυνη

• Με άμεσα ορατα αποτελέσματα

• Αποτελέσματα μακράς διάρκειας

• Είναι κατάλληλο για κάθε τύπο δέρματος

• Δεν υπάρχει αιμορραγία

• Δεν υπάρχουν ράμματα

• Δεν γίνεται τοπική αναισθησία

• Οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στην καθημερινότητα 

• Χωρίς χρήση ελαστικού καλσόν

ΠΡΙΝ

Θεραπεία Ευρυαγγειών

ΜΕΤΑ

Θεραπεία Ευρυαγγειών

 

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed