Θεραπεία Πανάδων

Αποτελεί μια συνήθη δερματική πάθηση των ενηλίκων όπου δερματικές δυσχρωμίες εμφανίζονται κυρίως στην περιοχή του προσώπου (συχνή εντόπιση σε άνω χείλος, ζυγωματικά, πηγούνι και μέτωπο).

Κλινικά εμφανίζονται ως συμμετρικές κηλίδες γκρίζου-καφέ ή ανοιχτόχρωμου καφέ χρώματος με ασαφή όρια.

Το μέλασμα παρατηρείται συχνότερα σε γυναίκες με σκουρόχρωμες επιδερμίδες και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς η ηλιακή ακτινοβολία αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα

Αίτια: κάποια από τα γνωστά αίτια είναι η γενετική προδιάθεση, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, οι γεννητικές ορμόνες της γυναίκας και η κύηση, η λήψη αντισυλληπτικών δισκίων ή η ορμονοθεραπεία, η λήψη φαρμακευτικής αγωγής όπως τα αντιεπηληπτικά.

Προτείνουμε θεραπείες για την αντιμετώπιση του μελάσματος με λευκαντικές αλοιφές με υδροκινόνη σε συνδυασμό με θεραπεία laser, μεσοθεραπείες με βιομιμητικούς παράγοντες ή χημικό peeling.

Οι Λευκαντικές κρέμες – τοπικές λευκαντικές θεραπείες αναστέλλουν την μελανογένεση στο δέρµα. Συχνά χρησιμοποιείται η δραστική ουσία υδροκινόνη, αλλά και συνδυασμοί αυτής με γλυκολικό οξύ, τρετινοίνη ή και κορτικοστεροειδή.

▪ Η Μεσοθεραπεία με βιομιμητικά πεπτίδια είναι μια καινούργια τεχνολογία και έχει αποδειχθεί ως μια πολύ αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση του μελάσματος. Τα βιομιμητικά πεπτίδια δρουν αναστέλλοντας την δράση του ενζύμου που ευθύνεται για την υπερπαραγωγή μελανίνης άρα και την εμφάνιση δυσχρωμιών.

▪ Τα Χημικά Peelings (κυρίως σαλικυλικό, γλυκολικό οξύ ή και τριχλωρικό) που είναι πολύ αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των πανάδων εφαρμόζονται με προσοχή από ειδικούς τους χειμερινούς μήνες

Fractional laser επιτυγχάνει μέσω μικροτραυματισμών της επιδερμίδας την αποδόμηση της δυσχρωμίας. Η χρήση του στη θεραπεία του μελάσματος έχει FDA έγκριση.

Η χρήση αντηλιακής προστασίας επιβάλλεται ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed