Μεταμoσχευση μαλλιων FUE | Athens City Med

Μεταμόσχευση μαλλιών FUE

Από 690 € !

Η πιο σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών.  
Στο υπερσύγχρονο ιατρικό μας κέντρο  χρησιμοποιούμε την τεχνική FUE (Follicular Unit Exaction) για τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών.

Η Τεχνική FUE ονομάζεται και «μεταμόσχευση χωρίς ουλές».

Πρόκειται για μια τεχνική κατά την οποία κάθε μόσχευμα εξάγεται ξεχωριστά και τοποθετείται στις περιοχές ή στην περιοχή του κεφαλιού που παρουσιάζεται το αραίωμα, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένο αποτέλεσμα μεταμόσχευσης μαλλιών σε 3 στάδια, για περιπτώσεις εκτεταμένου αραιώματος.

• Είναι εντελώς ανώδυνη διαδικασία
• Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία
• Ο ενδιαφερόμενος αποκτά φυσικό αποτέλεσμα, ενώ ο χρόνος επούλωσης είναι μικρός

Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας ο πλαστικός χειρουργός φορά ειδικά μικροσκοπικά γυαλιά, ώστε να εξάγει και να τοποθετεί τα τριχοθυλάκια με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, δημιουργώντας ένα τέλεια φυσικό αποτέλεσμα.

Η τεχνική FUE είναι χρονοβόρα μέθοδος και απαιτεί μεγάλες συνεδρίες διάρκειας 8 ωρών.

Ο πλαστικός χειρουργός επιλέγει και απομονώνει τα τριχοθυλάκια που θέλει να μεταφέρει. Πρόκειται για την απευθείας εξαγωγή τριχοθυλακίων ένα προς ένα, με τη βοήθεια ενός πολύ λεπτού κυκλικού νυστεριού.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται τριχοθυλάκιο - τριχοθυλάκιο μέχρι να ολοκληρωθεί η συνεδρία. Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν αφαιρούνται ποτέ όλα τα απαιτούμενα τριχοθυλάκια ενώ στη συνέχεια ακολουθεί η τοποθέτηση τους, γιατί τότε ο «χρόνος εκτός σώματος» είναι μεγάλος και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα τριχοθυλάκια να καταστραφούν.

Η πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιώντας ειδικά μικροσκοπικά γυαλιά ανοίγει μικροπόρους διαμέτρου 1 mm. Τα έτοιμα τριχοθυλάκια τοποθετούνται ένα - ένα σε κάθε μικροπόρο σε τέτοιο βάθος, ώστε να τους επιτρέπεται να ενσωματωθούν αρμονικά με το δέρμα και να αρχίσουν να τρέφονται κανονικά.

Συχνές ερωτήσεις για την μεταμόσχευση μαλλιών

 
Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών;

Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και ο πελάτης δεν θα χάσει ποτέ τα μαλλιά που μεταμοσχεύτηκαν στην λήπτρια περιοχή. Αυτό γιατί οι θύλακες αυτοί δεν έχουν υποδοχείς για την διυδροτεστοστερόνη, όπως έχουν τα μαλλιά που έχουν πέσει και που είναι και η αιτία της ανδρογενετικής αλωπεκίας.


Είναι ανώδυνη η μεταμόσχευση;

Η επέμβαση θεωρείται ανώδυνη, όμως πρέπει να αναφέρουμε τον πόνο της τοπικής αναισθησίας, η οποία πραγματοποιείται τόσο στη δότρια όσο και στην λήπτρια περιοχή. Αναλογικά, σε μια επέμβαση 6 ωρών ο συνολικός πόνος που θα νιώσει ο πελάτης είναι 2 λεπτά, δηλαδή ελάχιστος, όμως πρέπει να αναφέρουμε ότι μετά την επέμβαση μπορεί να έχει λίγο πονοκέφαλο για μια δυο μέρες, καθώς κι ένα φυσιολογικό τσούξιμο που προέρχεται από την επούλωση (όπως και σε όλα τα τραύματα). Το απλό ντεπόν παρέχει ικανοποιητική ανακούφιση ενώ τις περισσότερες φορές δεν είναι καν αναγκαία η λήψη του.


Υπάρχουν περιορισμοί μετά την μεταμόσχευση ως προς την χρήση τσιγάρου, αλκοόλ, φαρμάκων κλπ;

Απαγορεύεται η λήψη ασπιρίνης 5 μέρες πριν και 5 μέρες μετά, το αλκοόλ και το  τσιγάρο επίσης, αλλά όχι τόσο περιοριστικά. Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι η νικοτίνη προκαλεί αγγειοσυστολή κι έτσι μικρότερη παροχή αίματος άρα και  οξυγόνου κι έτσι βοηθάει στη τριχόπτωση και μειώνει τα ποσοστά φύτρωσης. Αντιβίωση δίνουμε πάντα σε μεγάλα περιστατικά λόγω μεγάλου τραυματισμού, σε λιπαρό δέρμα, σε διαβήτη (φυσικά ελεγχόμενο, σε διαφορετική περίπτωση δεν αναλαμβάνουμε), σε ιστορικό σμηγματοροικής δερματίτιδας και σε ιστορικό συχνής θυλακίτιδας (π.χ. μετά το ξύρισμα). Μέσα στις μετεγχειριτικες οδηγίες που δίνουμε, είναι και η αποφυγή σκληρού φαγητού (π.χ. στραγάλια, σκληρό κρέας), τις πρώτες 3 μέρες μετά την επέμβαση.


Κάνει να φοράμε κράνος;

Γενικά μετά τις δέκα μέρες από την επέμβαση ο πελάτης μπορεί να κάνει ότι έκανε και πριν στην καθημερινή του ζωή, εκτός απο Body Building που επιτρέπεται από την 20η μέρα, και κράνος που μπορεί να φορέσει μετά απο 25 ημέρες και αφού εχει πρώτα πλυθεί καλά η επένδυση του κράνους. Χημικά προϊόντα όπως λακ ζελέ, βαφές αλλά και εξτένσιονς μπορούν να εφαρμοστούν μετά απο 1 μήνα. Αυτό γιατί μπορεί ο πελάτης μετά τις δέκα μερες να είναι όπως πριν, αλλά υπάρχει το ρίσκο μόλυνσης μέχρι και 25 μέρες μετά την επέμβαση. Ουσιαστικά, οι κρίσιμες μέρες μετά την επέμβαση είναι 3-5.


Τα νέα μαλλιά που έχουν εμφυτευτεί μπορεί να πέσουν; Μπορούμε να τα βάψουμε; Μπορούμε να φορέσουμε τρέσες και extensions;

Τα καινούργια μαλλιά είναι όσο γερά όσο και τα παλιά. Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν έχουν πλέον νευρικές απολήξεις κι έτσι δεν τα νιώθουμε και δεν πονάνε στο τράβηγμα. Η τοποθέτηση όμως τρεσών και εξτένσιονς είναι ήδη μια από της κυρίες αιτίες τραυματικής αλωπεκίας.


Μένουν ουλές κατά την εμφύτευση;

Oυλές και σημάδια δεν μένουν και δεν φαίνονται γιατί χρησιμοποιούμε πολύ μικρά εργαλεία (0,9 του χιλιοστού) και κάνουμε εξαγωγή 1 προς 4 τριχοθυλάκια κι έτσι δεν φαίνεται καμιά αλλαγή στη πυκνότητα της δότριας περιοχής. Εμφανισιακά η επούλωση της δότριας περιοχής, φέρεται ολοκληρωμένη ήδη μετά από 3-4 μέρες. Για να φανεί κάποιο σημάδι (μικρά ουλώδη μπιμπικάκια), κάποιος πρέπει να κάνει πάνω από 3-4 επεμβάσεις και να έχει τα μαλλιά του ξυρισμένα. Στη δότρια περιοχή αυτό που θα φαίνεται μέχρι και 7 μέρες μετά, είναι ερυθρότητα και μαύρα μπιμπικάκια, που αποτελούν το νεκρωμένο πια δέρμα που έχει μεταφερθεί μαζί με τους θύλακες. Αυτο πέφτει σιγά σιγά με τα λουσίματα που ξεκινάνε από την 4η μέρα. Σε περιπτώσεις μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων θυλακίων στο μπροστινό κομμάτι της λήπτριας, έχουμε την εμφάνιση οιδήματος (αναμενόμενο και πλέον θεωρείται φυσιολογικό), το οποίο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 5 μέρες και μειώνεται με την παροχή κορτιζόνης.


Σε πόσο καιρό θα φυτρώσουν οι νέες τρίχες;

Από τα μαλλιά που θα μεταφερθούν περιμένουμε γενικά υπό καλές συνθήκες (ηλικία, υγεία, κάπνισμα, κτλ) μια φύτρωση περίπου 95%. Όμως 2 βδομάδες μετά την επέμβαση το 50-70% των καινούργιων τριχών θα αρχίσουν να πέφτουν. Μετά τον τρίτο μήνα θα αρχίσει η φυτρωμένη, η οποία ξεκινά να δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα μετά τον 6 μήνα. Τα τελικά αποτελέσματα τα έχουμε από τον 9ο μέχρι τον 12ο μήνα. Αυτή η αρχική πτώση συμβαίνει λόγω "σοκ" των μεταφερόμενων τριχών και της στιγμιαίας διακοπής παραγωγής κεράτινης.


Θεωρείτε επικίνδυνη σαν επέμβαση;

Η επέμβαση αυτή θεωρείται από τις πιο ακίνδυνες. Αν δεν υπάρχουν αλλεργίες κρυφές είναι ασφαλέστατη. Οι βασικές περίπλοκες είναι δύο:
-    ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑ (2-5%): μόλυνση των θυλακίων (ερυθρότητα και πυώδη σπυράκια) που 99% οφείλετε σε ελλιπή καθαριότητα από μεριά του πελάτη. Θεραπεύεται με πλύσεις μπεταντίν και αντιβίωση και αν την αντιληφθούμε γρήγορα έχουμε αμελητέα απώλεια θυλακίων (1-2%).
-    ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ (2-5%): φλεγμονή κάποιου νεύρου που κυρίως οφείλεται στο γιατρό και για περιστατικά που απαιτείται επιθετική εξαγωγή. Εκδηλώνεται με υπαισθησία η υπερευαισθησία-πόνο και αφορά σχεδόν πάντα την δότρια περιοχή. Περνάει μόνο του σε 1-2 μήνες αλλιώς με τη χορήγηση αντιφλεγμονώδους (nurofen) σε 3-4 μέρες και δεν επηρεάζει την φύτρωση.


.

Κλείστε την Online ενημέρωσή σας από τους γιατρούς μας!

day planner 828611 1920

 

Κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

 
Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies. Κάντε κλικ στο διπλανό κουμπί για να επιβεβαιώσετε ότι συμφωνείτε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας.