Σμηγματορροϊκές Υπερκερατώσεις

Athens CityMed english version

Πέμπτη, 28 Φεβρουαρίου 2019 12:20

Σμηγματορροϊκές Υπερκερατώσεις

Αν και οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις είναι αβλαβείς και αρκετά συνηθισμένες, μπορεί να είναι ενοχλητικές από άποψη αισθητικής. Έχουν τραχιά επιφάνεια και βρίσκονται στην επιφάνεια του δέρματος ελαφρώς ή αρκετά εξογκωμένες. Συνήθως σχηματίζονται σε μεσήλικες και ενήλικες. Με την πάροδο του χρόνου, ωστόσο, μπορούν να πυκνώσουν και να εξαπλωθούν.

Είναι επικίνδυνες οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις είναι αβλαβείς και χαρακτηρίζονται ως καλοήθεις όγκοι του δέμρατος. Ωστόσο, παρακολουθήστε τακτικά τη βλάβη και αν παρατηρήσετε τυχόν αλλαγές όπως π.χ στο σχήμα ή στο χρώμα, ειδοποιήστε το γιατρό σας. Επιπλέον, εάν η βλάβη παρουσιάζει αίσθημα κνησμού ή είναι ερεθισμένη από ρούχα ή κοσμήματα, υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος μόλυνσης .Σε αυτή την περίπτωση, ίσως θελήσετε να αφαιρέσετε τη βλάβη για να αποφύγετε περαιτέρω τραυματισμούς. Και φυσικά, μπορείτε επίσης να αποφασίσετε να αφαιρέσετε μια σμηγματορροϊκή υπερκεράτωση για αισθητικούς λόγους.
Οι αιτίες που προκαλούν την εμφάνιση των σμηγματορροϊκών υπερκερατώσεων δεν είναι απόλυτα σαφής ,κάποιες πιθανές αιτίες μπορεί να είναι η ηλιακή ακτινοβολία,η γενετική προδιάθεση ή γήρανση του δέρματος.

Πώς αφαιρούνται οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις;

Οι σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις μπορούν να θεραπευτούν με λέιζερ:
Το LASER CO2 αποτελεί  την πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική θεραπεία για την επιμελή αντιμετώπιση και αφαίρεση των σμηγματορροϊκών υπερκερατώσεων. Και αυτό συμβαίνει γιατί το LASER δρα  επιλεκτικά στην περιοχή που θέλουμε να χτυπήσουμε αφήνοντας ανέπαφη την υγιή περιοχή που βρίσκεται περιμετρικά της πάσχουσας και στοχεύει στην πλήρη καταστροφή των βλαβών.Η αντιμετώπιση των σμηγματορροϊκών υπερκερατώσεων με LASER CO2 είναι μη επεμβατική, ασφαλής, αποτελεσματική, χωρίς τραυματισμούς και ουλές . Μία θεραπεία μπορεί να είναι αρκετή για την πλήρη αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

 


 

 

 

Το μυστικό νεότητας & ομορφιάς στην κορυφή της Αθήνας και στην καρδιά της Θεσσαλονίκης