Fractional laser: Επανάσταση στην ανανέωση του δέρματος

Fractional Laser: Επανάσταση στην ανανέωση του δέρματος

Η τεχνολογία Fractional laser έχει φέρει επανάσταση στον τομέα της δερματολογίας, προσφέροντας έναν μη επεμβατικό τρόπο ανανέωσης της επιδερμίδας. Με την ικανότητά του να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου, να μειώνει τις ρυτίδες και να βελτιώνει την υφή του δέρματος, το Fractional laser έχει γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο για την αποκατάσταση της σφριγηλότητας του προσώπου και για την απαλλαγή από ουλές ακμής και σημάδια φωτογήρανσης. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να προοδεύει, οι θεραπείες με Fractional laser διαδραματίζουν ολοένα και πιο εξέχοντα ρόλο στη σφαίρα των μη επεμβατικών δερματολογικών επεμβάσεων, παρέχοντας αποτελεσματική λύση για διάφορα προβλήματα του δέρματος.

Πώς λειτουργεί το Fractional laser;

Το Fractional laser  λειτουργεί με την εκπομπή υψηλής ενέργειας φωτός, το οποίο μπορεί να διαπεράσει το δέρμα. Η λέξη "Fractional" αναφέρεται στον τρόπο που εφαρμόζεται το λέιζερ, καθώς επικεντρώνεται σε μικρές περιοχές του δέρματος, οι οποίες ονομάζονται "fractional zones", αφήνοντας ανέπαφα τα περιμετρικά τμήματα του δέρματος. Η θεραπεία εστιάζει στην εξάχνωση στοιβάδων του δέρματος μέσω της διέγερσης των ινοβλαστών, η οποία προκαλείται από την θερμότητα της ενέργειας του λέιζερ. Η διαδικασία αυτή έχει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή αναδόμηση της ελαστίνης, συμβάλλει στην αναζωογόνηση του δέρματος και παράλληλα ελαχιστοποιεί ρυτίδες, ατέλειες και άλλες βλάβες ή σημάδια του δέρματος.

Η μέθοδος Fractional laser έχει το πλεονέκτημα ότι προσφέρει αποτελέσματα με μικρότερη περίοδο ανάρρωσης σε σύγκριση με άλλες μεθόδους επανορθωτικής χρήσης λέιζερ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του ιατρού σας και να προστατεύετε το δέρμα σας από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης για να αποφύγετε πιθανούς κινδύνους και επιπλοκές.

Πού βρίσκει εφαρμογή το Fractional laser;

1. Μείωση των ρυτίδων: Το Fractional laser είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων, προάγοντας πιο λεία και νεανική όψη.

2. Εξάλειψη ουλών: Είτε προκλήθηκαν από ακμή, χειρουργική επέμβαση ή τραυματισμό, οι ουλές μπορούν να βελτιωθούν ορατά με τη θεραπεία αυτή, η οποία βοηθά στην αποσύνθεση του ιστού της ουλής και προωθεί τον σχηματισμό ενός ομοιόμορφου δέρματος.

3. Καταπολέμηση βλαβών από τον ήλιο και κηλίδων της ηλικίας: Η θεραπεία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για άτομα με δερματικές βλάβες, λόγω ηλιακής έκθεσης, καθώς στοχεύει σε βλάβες, όπως κηλίδες από τον ήλιο και κηλίδες της ηλικίας, δημιουργώντας έναν πιο ομοιόμορφο τόνο δέρματος.

4. Σύσφιξη της επιδερμίδας: Το κολλαγόνο και η ελαστίνη παίζουν κρίσιμο ρόλο στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος. Οι θεραπείες με Fractional laser διεγείρουν την παραγωγή αυτών των πρωτεϊνών, δημιουργώντας ένα πιο σφριγηλό και λείο δέρμα, με συνέπεια να κάνουν τις ραγάδες παρελθόν.

Ποια τα οφέλη της θεραπείας με Fractional laser;

1. Ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας: Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές απολεπιστικές θεραπείες με λέιζερ, το Fractional laser προσφέρει σύντομο χρόνο ανάρρωσης. Οι ασθενείς συνήθως επανέρχονται αμέσως ή μέσα σε λίγες ημέρες στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

2. Εξατομικευμένη θεραπεία: Οι θεραπείες με λέιζερ μπορούν να προσαρμοστούν για να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα δερματολογικά προβλήματα, επιτρέποντας στους δερματολόγους να προσαρμόσουν τη διαδικασία σύμφωνα με τις ανάγκες και τα επιθυμητά αποτελέσματα του ασθενούς.

3. Σταδιακά και φυσικά αποτελέσματα: Η σταδιακή αναδόμηση της επιδερμίδας εξασφαλίζει ορατά αποτελέσματα φυσικής όψης από την πρώτη κιόλας συνεδρία, αποφεύγοντας την απότομη αλλαγή στην εμφάνιση.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να κλείσετε το ραντεβού σας στα πρότυπα Δερματολογικά Κέντρα City Med του Ομίλου Affidea, πατήστε εδώ.

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed