Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Οφέλη της Αυτόλογης Μεσοθεραπείας vs υπόλοιπες μεθόδους

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο στο ανθρώπινο σώμα που επηρεάζεται τόσο από  εξωτερικούς παράγοντες  (π.χ., μόλυνση του περιβάλλοντος, σκόνη, έντονη ηλιακή ακτινοβολία, κτλ.), όσο και από τις επιλογές μας σε επίπεδο lifestyle, όπως το στρες, η διατροφή, οι καταχρήσεις, και άλλα. Φυσικά, το πέρας των χρόνων αφήνει εξίσου έντονα σημάδια στο δέρμα, το οποίο σταδιακά χάνει τη λάμψη, τη σφριγηλότητα, την υγρασία και τη  νεανικότητα του, ειδικά αυτό του προσώπου.

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο σε έκταση όργανο στο ανθρώπινο σώμα που επηρεάζεται τόσο από  εξωτερικούς παράγοντες  (π.χ., μόλυνση του περιβάλλοντος, σκόνη, έντονη ηλιακή ακτινοβολία, κτλ.), όσο και από τις επιλογές μας σε επίπεδο lifestyle, όπως το στρες, η διατροφή, οι καταχρήσεις, και άλλα. Φυσικά, το πέρας των χρόνων αφήνει εξίσου έντονα σημάδια στο δέρμα, το οποίο σταδιακά χάνει τη λάμψη, τη σφριγηλότητα, την υγρασία και τη  νεανικότητα του, ειδικά αυτό του προσώπου.

Ευτυχώς, με τη δύναμη της κοσμητικής ιατρικής και καινοτόμων θεραπειών, όπως η αυτόλογη  μεσοθεραπεία (Placelet Rich Plasma ή PRP), αυτό το πολύτιμο όργανο μπορεί να λάβει όλη την αγάπη και την περιποίηση που χρειάζεται και να το ανταποδώσει με μια άκρως γοητευτική και νεανική όψη, που “γυρνάει το χρόνο” αρκετά χρόνια πίσω!

Τί ειναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία;

Πρόκειται για μια θεραπεία αντιγήρανσης με εκπληκτικά αποτελέσματα, η οποία ενεργοποιεί την φυσική διαδικασία δημιουργίας νέου κολλαγόνου του ίδιου του οργανισμού με τη χρήση πλούσιου-σε-αιμοπετάλια πλάσματος. Με άλλα λόγια, η αυτόλογη μεσοθεραπεία “εκμεταλλεύεται” κάποιες ειδικές πρωτεΐνες που εκκρίνονται από τα αιμοπετάλια (αυξητικοί παράγοντες ή growth factors) του ίδιου του ατόμου που θα κάνει την θεραπεία και βοηθούν να γίνει ανάπλαση και αναγέννηση των κυττάρων και των δυσλειτουργικών ιστών, καθώς και των ιστών που έχουν κάποια βλάβη. Παράλληλα με τους αυξητικούς παράγοντες, όμως, το πλάσμα είναι πλούσιο και σε άλλα πολύτιμα συστατικά που ευεργετούν το δέρμα σε τεράστιο βαθμό. 

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία – Η διαδικασία

Για να παραχθεί το εμπλουτισμένο πλάσμα, γίνεται λήψη ενός μικρού δείγματος αίματος, το οποίο υπόκειται σε μια ειδική επεξεργασία με τη διαδικασία της φυγοκέντρισης και τελικά διαχωρίζεται σε αιμοπετάλια (η συγκέντρωση των οποίων είναι περίπου 2-6 φορές περισσότερη από ότι στο αίμα) και πλάσμα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες. Το μείγμα αυτό, κατόπιν, εγχέεται σε διάφορα σημεία στο πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και την περιοχή των ματιών (σε διαφορετικά επίπεδα μέσα στο δέρμα) με τη βοήθεια μικροσκοπικών ενέσεων, για να επιτευχθεί η παραγωγή νέου κολλαγόνου, να αυξηθεί η ελαστικότητα του δέρματος, να μειωθούν οι ρυτίδες, να γίνει σύσφιξη του δέρματος και να επουλωθεί τυχόν βλάβη στα κύτταρα.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία – Ενδείξεις

Το PRP είναι η ιδανική θεραπεία για τις περιπτώσεις που επιθυμούμε μια βαθιά αναδόμηση και ενυδάτωση του προσώπου που επιτυγχάνεται με την διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου και ινοβλαστών. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την βελτίωση των ραγάδων και των ουλών και έχει θεαματικά αποτελέσματα αν συνδυαστεί με θεραπείες fractional laser. Το ίδιο εκθαμβωτικά αποτελέσματα επιτυγχάνονται και σε περιπτώσεις που γίνεται χρήση της αυτόλογης μεσοθεραπείας για να αντιμετωπιστούν οι ουλές ακμής, σε συνδιασμό με Microneedling και άλλες θεραπείες.

Φυσικά, η αυτόλογη μεσοθεραπεία θα βελτιώσει εντυπωσιακά την λάμψη και την σφριγηλότητα της επιδερμίδας, καθώς και θα “προλάβει” το γήρας του δέρματος. Τέλος, μπορεί ακόμα και να χρησιμοποιηθεί μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών για να επιταχυνθεί η επούλωση και η αιμάτωση της περιοχής στην οποία έχει γίνει η μεταμόσχευση και να δώσει οξυγόνο και τροφή στα κύτταρα της τρίχας.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία vs μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία είναι μια θεραπεία αντιγήρανσης που επιτυγχάνει βαθιά και σωστή ενυδάτωση του δέρματος με ενέσιμο υαλουρονικό οξύ και ένα συνδυασμό βιταμινών και αμινοξέων με έντονη αντιοξειδωτική δράση. Με αυτό τον τρόπο, γίνεται ανανέωση του κολλαγόνου, κάτι που αντιμετωπίζει την αφυδάτωση του δέρματος, δίνοντας λάμψη και νεανικότερη όψη στο πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ με τρόπο κατά πολύ καλύτερο από τις ενυδατικές κρέμες.

Συγκριτικά με την αυτόλογη μεσοθεραπεία, όμως, τα αποτελέσματα της απλής μεσοθεραπείας είναι μικρότερης διάρκειας και απαιτείται περίπου ο διπλάσιος αριθμός συνεδριών.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία vs Microneedling

Πρόκειται μια μια ελάχιστα επεμβατική και άκρως πρωτοποριακή θεραπεία που, επίσης, προκαλεί την φυσική παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου, όπως και η αυτόνομη μεσοθεραπεία. Η διαφορά με την θεραπεία PRP είναι ότι το microneedling επιτυγχάνει το επιθυμητό αποτέλεσμα μέσω ελεγχόμενου μικροτραυματισμού της περιοχής που στοχεύουμε (στην συγκεκριμένη περίπτωση, το πρόσωπο, ο λαιμός, η περιοχή γύρω από τα μάτια και το ντεκολτέ). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την επανόρθωση των ρυτίδων και των ουλών και την αντιμετώπιση των πανάδων, των ραγάδων, και των μετεγχειρητικών ουλών με την έγχυση διαλυμάτων που περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες, και υαλουρονικό οξύ, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος. Σε συνδυασμό με την αυτόλογη μεσοθεραπεία, το Microneedling μπορεί πραγματικά να δώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Απαιτείται, όμως, ένα μικρό διάστημα αποθεραπείας (περίπου 24 ωρών), κάτι που δεν συμβαίνει με την αυτόλογη μεσοθεραπεία.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία vs Χημικά Peeling

Η χημική απολέπιση του δέρματος είναι μια δυναμική θεραπεία που σκοπό έχει να απολεπίσει τις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος για να ανανεώσει την επιδερμίδα και να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος, με τη χρήση ενός ή περισσοτέρων διαλυμάτων οξέος (π.χ., γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό οξύ, κοχικό οξύ, κ.α.), πάντοτε ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος. Τα χημικά peeling είναι αποτελεσματικά όταν το ζητούμενο είναι η λάμψη και η ανανέωση του δέρματος, μια θεραπεία ακμής, η αντιμετώπιση λεπτών ρυτίδων και γραμμών, η ρύθμιση της λιπαρότητας και της παραγωγής σμήγματος και η βελτίωση πανάδων, δυσχρωμιών, ουλών ακμής και πόρων. Αξίζει να σημειωθεί, όμως, ότι το χημικό peeling δεν θα καταφέρει να αφαιρέσει τις βαθιές ρυτίδες ή τις ουλές ή να επιτύχει σύσφιξη του δέρματος, κάτι που επιτυγχάνεται με την αυτόλογη μεσοθεραπεία.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία vs Βοτουλινική Τοξίνη

Πρόκειται για μια θεραπεία αντιγήρανσης με άμεσα αποτελέσματα που θα δώσει λάμψη, φρεσκάδα και ξεκούραση στο πρόσωπο ή/και το λαιμό. Χαλαρώνουν οι στοχευμένοι μύες με σκοπό την λείανση τόσο των λεπτών όσο και των πιο βαθιών ρυτίδων με τη χρήση βοτουλινικής τοξίνης. Αν συνδυαστεί με την αυτόλογη μεσοθεραπεία, μπορεί να έχει φανταστικά αποτελέσματα και έντονη αντιγηραντική επίδραση. Φυσικά, είναι μια χημική μέθοδος, σε αντιδιαστολή με την αυτόλογη μεσοθεραπεία που ενεργοποιεί τους φυσικούς μηχανισμούς του ίδιου του οργανισμού για αναγέννηση των κυττάρων και ιστών και ανανέωση εκ των έσω.

Τελικές σκέψεις

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία είναι, αδιαμφισβήτητα, από τις πιο καινοτόμες θεραπείες αντιγήρανσης με τα πιο θεαματικό αποτέλεσμα που χρησιμοποιεί τις θαυματουργές του ιδιότητες αυτοίασης του οργανισμού για ένα νεανικό, λαμπερό, σφριγηλό και φρέσκο πρόσωπο. Σε συνδυασμό με πρωτοποριακές τεχνικές από εξειδικευμένους δερματολόγους, η αυτόλογη μεσοθεραπεία μπορεί να ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες του δέρματος, τόσο σε πρόσωπο όσο και σώμα, με απόλυτη ασφάλεια.

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ TIKTOK

TikTok Citymed

 

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ INSTAGRAM

Instagram Athens Citymed

 

 

 

logo citymed