Μεταμόσχευση μαλλιών FUE | Athens City Med

Μεταμόσχευση μαλλιών FUE

Μεταμόσχευση μαλλιών FUE


Από 690 € ! Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210-7774737

Η πιο σύγχρονη μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών

Στο υπερσύγχρονο ιατρικό μας κέντρο  χρησιμοποιούμε την τεχνική FUE για τις μεταμοσχεύσεις μαλλιών. 

 

Τεχνική FUE (Follicular Unit Exaction) (δείτε εδώ τις συχνότερες ερωτήσεις σχετικα με την μέθοδο)

 

Τεχνική FUE ονομάζεται και 'μεταμόσχευση χωρίς ουλή'.

Πρόκειται για μια τεχνική κατά την οποία κάθε μόσχευμα εξάγεται ξεχωριστά και τοποθετείται στις περιοχές ή στην περιοχή του κεφαλιού που παρουσιάζεται το αραίωμα, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένο αποτέλεσμα μεταμόσχευσης μαλλιών σε 3 στάδια, για περιπτώσεις εκτεταμένου αραιώματος.

  • Είναι εντελώς ανώδυνη διαδικασία. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία
  • Ο ενδιαφερόμενος αποκτά φυσικό αποτέλεσμα, ενώ ο χρόνος επούλωσης είναι μικρότερος

Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας η πλαστικός χειρουργός φορά ειδικά μικροσκοπικά γυαλιά, ώστε να εξάγει και να τοποθετεί τα τριχοθυλάκια με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια, δημιουργώντας ένα τέλεια φυσικό αποτέλεσμα.


Η τεχνική FUE είναι χρονοβόρα μέθοδος και απαιτεί μεγάλες συνεδρίες διάρκειας 8 ωρών.
 

Η πλαστικός χειρουργός επιλέγει και απομονώνει τα τριχοθυλάκια που θέλει να μεταφέρει. Πρόκειται για την απευθείας εξαγωγή τριχοθυλακίων ένα προς ένα, με τη βοήθεια ενός πολύ λεπτού κυκλικού νυστεριού.

Η διαδικασία επαναλαμβάνεται τριχοθυλάκιο - τριχοθυλάκιο μέχρι να ολοκληρωθεί η συνεδρία. Πρέπει να τονίσουμε ότι δεν αφαιρούνται ποτέ όλα τα απαιτούμενα τριχοθυλάκια και μετά ακολουθεί η τοποθέτηση τους, γιατί τότε ο 'χρόνος εκτός σώματος' είναι μεγάλος και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα τριχοθυλάκια να καταστραφούν.

Η πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιώντας ειδικά μικροσκοπικά γυαλιά ανοίγει μικροπόρους διαμέτρου 1 mm. Τα έτοιμα τριχοθυλάκια τοποθετούνται ένα - ένα σε κάθε μικροπόρο σε τέτοιο βάθος, ώστε να τους επιτρέπεται να ενσωματωθούν αρμονικά με το δέρμα και να αρχίσουν να τρέφονται κανονικά.


Οριστική λύση στην τριχόπτωση με την σύγχρονη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών FUE (μεταμόσχευση χωρίς ουλή) :

• Χωρίς Πόνο
• Χωρίς ράμματα
• Χωρίς ουλές
• Μόνιμα αποτελέσματα

  


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Συχνές ερωτήσεις

 
Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα της μεταμόσχευσης μαλλιών;
Τα αποτελέσματα είναι μόνιμα και ο πελάτης δεν θα χάσει ποτέ τα μαλλιά που μετά μεταμοσχεύτηκαν στην λήπτρια περιοχή. Αυτό γιατί οι θύλακες αυτοί δεν έχουν υποδοχείς για την διυδροτεστοστερονη όπως έχουν τα μαλλιά που έχουν πέσει και που είναι και η αιτία της ανδρόγενετικης αλωπεκίας με την απορία ασχολούμαστε.


Είναι ανώδυνη η μεταμόσχευση;

Η επέμβαση θεωρείται ανώδυνη όμως πρέπει πάντα να αναφέρουμε τον πόνο της τοπικής αναισθησίας η οποία πραγματοποιείται τόσο στη δότρια όσο και στην λήπτρια αναλογικά σε μια επέμβαση 6 ωρών ο συνολικός πόνος που θα νιώσει ο πελάτης είναι 2 λεπτά δηλαδή ελάχιστος όμως πρέπει να αναφέρεται μετά την επέμβαση το πολύ να έχει λίγο πονοκέφαλο για μια δυο μέρες και το φυσιολογικό τσούξιμο προερχόμενο από την επούλωση (όπως και σε όλα τα τραύματα).το απλό ντεπόν παρέχει ικανοποιητική ανακούφιση και τις περισσότερες φορές δεν είναι κάν αναγκαία η λήψη του.


Υπάρχουν περιορισμοί μετά την μεταμόσχευση ως προς την χρήση τσιγάρου, αλκοόλ, φαρμάκων κλπ;

Απαγορεύεται η λήψη ασπιρίνης 5 μέρες πριν και 5 μέρες μετά αλκοόλ και τσιγάρο επίσης όχι τόσο περιοριστικά όμως.η νικοτίνη προκαλεί αγγειοσυστολή κι έτσι μικρότερη παροχή αίματος άρα και τροφής κι οξυγόνου,κι ετσι βοηθάει στη τριχόπτωση αλλά και μειώνει τα ποσοστά φύτρωσης. Αντιβίωση δίνουμε πάντα σε μεγάλα περιστατικά λόγω μεγάλου τραυματισμού,σε λιπαρό δέρμα,σε διαβήτη (φυσικά ελεγχόμενο αλλιώς δεν το ανα λαμβάνουμε κάν),σε ιστορικό σμηγματοροικης δερματίτιδας και ιστορικό συχνής θυλακίτιδας (π.χ. μετά το ξύρισμα).Μέσα στις μετεγχειριτικες οδηγίες που θα δίνουμε θα είναι και η αποφυγή σκληρού φαγητού (στραγάλια,μπριζόλα,κτλ) τις πρώτες 3 μέρες μετά την επέμβαση.


Κάνει να φοράμε κράνος;

Γενικά μετά τις δέκα μέρες από την επέμβαση ο πελάτης μπορεί να κάνει ότι έκανε και πριν στην καθημερινή του ζωή εκτος απο μποντι μπιλντινγκ που μπορει απο την 20η μέρα να κάνει και κράνος που μπορει να φορέσει μετα απο 25 μερες και αφού εχει πρώτα πλυθεί καλα η επένδυση του κράνους.Χημικα προϊόντα όπως Λακ ζελέ βαφές αλλα και εξτενσιονς μπορούν να εφαρμοστούν μετα απο 1 μήνα.Αυτα γτ μπορει ο πελάτης μετα τις δέκα μερες να ειναι ελεύθερος οπως πριν αλλα ρισκαρουμε για μόλυνση μέχρι και 25 μερες μετα την επέμβαση.οι κρίσιμες μερες μετα την επέμβαση ειναι στην ουσία 3-5.


Τα νέα μαλλιά που έχουν εμφυτευτεί μπορεί να πέσουν; Μπορούνα να βαφτούν; Μπορώ να φορέσουμε τρέσσες και extensions;

Τα καινούργια μαλλιά είναι όσο γερά όσο και τα παλιά δηλαδή μετά την πλήρη φύτρωση τους μπορούμε να τα κάνουμε ότι θέλουμε μέχρι και να τα τραβάμε χωρίς να παθαίνουν κάτι .Η μόνη διάφορα είναι ότι δεν έχουν πλέον νευρικές απολήξεις κι έτσι δεν τα νιώθουμε και δεν πονάνε στο τράβηγμα.Η τοποθέτηση όμως τρεσών και εξτενσιονς είναι ήδη μια από της κυρίες αιτίες τραυματικής αλωπεκίας.


Μένουν ουλές κατά την εμφύτευση;

Oυλές και σημάδια δεν μένουν και δεν φαίνονται γιατί χρησιμοποιούμε πολύ μικρά εργαλεία (0,9 του χιλιοστ) και κάνουμε εξαγωγή 1 προς 4 τριχοθυλάκια κι έτσι δεν φαίνεται και καμιά αλλαγή στη πυκνότητα της δότριας. Εμφανισιακά η επούλωση της δότριας φέρεται ολοκληρωμένη ήδη μετά από 3-4 μέρες. Για να φανεί κάποιο σημάδι (μικρά ουλώδη μπιμπικάκια) κάποιος πρέπει να κάνει πάνω από 3-4 επεμβάσεις και να έχει τα μαλλιά του ξυρισμένα.Στη δότρια αυτό που θα φαίνεται μέχρι και 7 μέρες μετά είναι ερυθρότητα και μαύρα μπιμπικακια που είναι το νεκρωμένο πια δέρμα που έχει μεταφερθεί μαζί με τους θύλακες. Αυτο πέφτει σιγά σιγά με τα λουσίματα που ξεκινάνε από την 4η μέρα. Σε περιπτώσεις μεταφοράς μεγάλων ποσοτήτων θυλακιων στο μπροστινό κομμάτι της λήπτριας,έχουμε την εμφάνιση(αναμενόμενο και πλέον θεωρείται παρά φυσιολογικό)οιδήματος,το οποίο μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 5 μέρες και μειώνεται με την παροχή κορτιζόνης.


Σε πόσο καιρό θα φυτρώσουν οι νέες τρίχες;

Από τα μαλλιά που θα μεταφερθούν περιμένουμε γενικά υπό τελετές συνθήκες (ηλικία,υγειά,κάπνισμα,κτλ) μια φύτρωση περίπου 95%.Όμως 2 βδομάδες μετά την επέμβαση το 50-70% των καινούργιων τριχών θα αρχίσουν να πέφτουν?Μετά τον τρίτο μήνα θα αρχίσει η φύτρωμένη η οποία ξεκινά να δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα μετά τον 6 μήνα.Τα τελικά αποτελέσματα τα έχουμε από τον 9ο μέχρι τον 12ο μήνα. Αυτή η αρχική πτώση συμβαίνει λόγω "σοκ" των μεταφερόμενων τριχών και στιγμιαίας διακοπής παραγωγής κεράτινης.


Θεωρείτε επικίνδυνη σαν επέμβαση;

Η επέμβαση αυτή θεωρείται από τις πιο ακίνδυνες. Αν δεν υπάρχουν αλλεργίες κρυφές η που δεν έχουν αναφερθεί είναι ασφαλέστατη. Οι βασικές περίπλοκες είναι 2:ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑ(2-5%):μόλυνση των θυλακίων (ερυθρότητα και πυώδη σπυράκια) που 99% οφείλετε σε ελλιπή καθαριότητα από μεριά του πελάτη?θεραπεύεται με πλύσεις μπεταντιν και αντιβίωση και αν την αντιληφθούμε γρήγορα έχουμε αμελητέα απώλεια θυλακίων(1-2%), ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ(2-5%):φλεγμονή κάποιου νεύρου που κυρίως αναπόφευκτα οφείλεται στο γιατρό κυρίως σε περιστατικά που απαιτείται επιθετική εξαγωγή. Εκδηλώνεται με υπαισθησία η υπερευαισθησία-πόνο και αφορά σχεδόν πάντα την δότρια περιοχή. Περνάει μόνο του σε κανά μήνα αλλιώς με απλό αντιφλεγμονώδη (nurofen) σε 3-4 μέρες .δεν επηρεάζει την φύτρωση.

 

Επισκεφθείτε μας ή κλείστε σήμερα το ραντεβού σας!

 


 

 

 

Το μυστικό νεότητας & ομορφιας στην κορυφή της Αθήνας